Vinterværet har gitt gode skiforhold litt høyere til fjells på Vestlandet. Men under isen kan isen være svær tynn, advarer BKK.

Særlig farlig er forholdene på Grøndalsvatnet ved Gullbrå i Eksingedalen. Det er mye brukt av skiløpere, men bør ikke krysses nå. Vannet har vært kraftig regulert ned, vannstanden er på vei opp og i randsonene er det derfor ikke is i det hele tatt.

På ski ned til 350 meter

Også Bergen Turlag advarer mot å gå på ski over vannene. Turlaget har testet skiføret på Hallingskeid og i Bergsdalen og melder om flotte forhold på de vanlige vintertraseene.

Et turfølge fra DNT ung Bergen var på tur til Vending og gikk via Herfindal til Vaksdal. Skiene måtte av i 350 meters høyde.

I Stølsheimen skal forholdene være liknende. Godt med snø over 700-800 meter, dårligere dekke i lavereliggende strøk.

Stabilt vær

Vinterværet ser ut til å vare ved, melder vakthavende meteorolog Kjersti Opstad Strand ved Vervarslinga på Vestlandet.

— Det ser ut til at været vi har nå skal holde seg stabilt i hvert fall en uke, sier Strand.

Et høytrykk ligger ganske bastant over nordlige Skandinavia samtidig som et lavtrykk har parkert mellom Island og Storbritannia. Dette gir et sørøstlig vindfullt. Men de to store systemene presser mot hverandre, noe som gir tidvis kraftig vind. Torsdag er det varslet opp i full storm i fjellet. I kombinasjon med snø vil det gi vanskelige kjøreforhold.

- Hvordan blir været for de som vil bruke skiene i helgen?

— Problemet kan bli vinden. Den ser ut til å minke lørdag ettermiddag, men kan bli plagsom høyt til fjelles. Kanskje det blir vanskelig å holde de øverste skitrekkene åpne. Det blir hovedsaklig overskyet, men ikke særlig nedbør. Lavtrykkene presser på fra vest og kan gi snøfjell i sørlige fjellstrøk. Det kan også komme et dryss innover Hordaland, melder meteorologen.