«Hun forsvant fra hjemmet sitt for tre år siden. Etter mange etterlysninger er det trolig at hun befinner seg ett eller annet sted i Europa,» står det i teksten som er lagt ut på flere vestafrikanske nettsider.

Kvinnen som etterlyses heter Binta og bor i Åsane. Hun kjemper nå for å få opphold i Norge. Utlendingsnemnda tror nemlig at historien hun har fortalt, kan være en bløff for å skaffe seg oppholdstillatelse.

For 23-åringen er det uforståelig. Hun er redd, og hevder at det er ektemannen (66) som nå utlover dusør til den som avslører hvor hun skjuler seg:

«Det blir lovet en påskjønnelse til personer som kan gi eksakt informasjon om hvor hun befinner seg.»

— Har tre koner

I etterlysningsteksten står det at det er hennes mann som leter etter henne. Både Bintas fødselsdato og foreldrenes navn oppgis. BT bruker kun fornavnet hennes for å gjøre det vanskeligere å spore henne opp.

Binta viser frem hull etter to utslåtte tenner og flere brennmerker på beina - skader hun skal ha blitt påført av mannen hun giftet seg med som 14-åring.

— Det var forferdelig. Helt forferdelig, sier hun om ekteskapet hun inngikk hjemme i Guinea i 1998.

Binta forteller at hun måtte flytte inn sammen med en langt eldre mann, hans to øvrige koner og et tosifret antall barn. For tre år siden fikk hun nok av livet som tredjekone, flyktet til Norge og søkte om asyl. Etter å ha bodd på mottak i både Oslo og Arendal, har hun havnet i Bergen.

— Jeg er veldig redd for hva mannen min kan komme til å gjøre hvis jeg drar tilbake, sier 23-åringen.

Solgt av foreldrene

Binta forteller at det var foreldrene som presset henne til å gifte seg med en venn av faren.

— Jeg visste at han hadde drevet sin første kone på flukt, og spurte: «Vil dere virkelig at jeg skal gifte meg med den mannen»? Mine foreldre fortalte meg at han hadde gitt dem masse penger, og at jeg ikke hadde noe valg, forteller hun.

Ekteskapet ble verre enn fryktet, forteller hun. Mannen stilte angivelig strenge krav til henne, og skal ha slått henne flere ganger ukentlig.

— Jeg måtte dekke meg helt til, og fikk ikke engang lov til å gå til markedet. Han ville at jeg skulle sitte inne og lese Koranen hele dagen, men jeg hadde mest lyst til å gå på skolen. Det var ingen kjærlighet, sier hun.

- Rømte til kloster

Binta fikk ingen støtte hos foreldrene sine da hun fortalte at hun ville ut av ekteskapet.

— Han betalte dem mer penger for hver gang jeg uttrykte misnøye. Slik fikk han dem til å overtale meg til å bli hos ham, forklarer hun.

En lokal nonne hjalp henne etter hvert med å flykte. De to første rømningsforsøkene skal ha vært mislykket. 23-åringen ble innhentet av ektemannen sin da hun søkte tilflukt i et kloster. Men den tredje gangen klarte hun å komme seg med på et lasteskip som skulle til Europa. Slik havnet hun i Norge som asylsøker. Hennes største ønske er å få bli i landet.

— Jeg liker meg veldig godt her. Alle er så snille med meg overalt. Dere i Norge har reddet livet mitt, sier Binta.