— Vi er alle veldig glade i dyr, og ble både berørt og forbannet da vi leste historien om Mina og Purrina. Vi håper dette kan føre til at noen kommer med tips , sier dyrevenn Per Arne Hanakam.

Det er så mye godhet i all denne ondskapen. Det er utrolig godt å se hvor mye kjærlighet det også er til dyrene. Dette er virkelig fantastisk, og det gjør oss veldig takknemlige

Han er en av flere ansatte og eiere ved spisestedene Sjømatkirken, Taket, Lille Zacken og Sushi Sagrada som har bidratt i kronerullingen som har endt på 10.000 kroner.

— Vi håper også at dette kan virke preventivt, for å vise hvor alvorlig folk ser på denne hendelsen. Ingen skal behandle forsvarsløse dyr på denne måten, sier Hanakam.

Da BT ringer til familien Hovden, blir det helt stille i andre enden av telefonen.

— Jeg blir helt rørt, sier mamma Linn Therese Hovden omsider.

— Det er så mye godhet i all denne ondskapen. Det er utrolig godt å se hvor mye kjærlighet det også er til dyrene. Dette er virkelig fantastisk, og det gjør oss veldig takknemlige, sier hun.

- Vil ha «en helt lik katt»

Det var lørdag formiddag at katten Purrina ble funnet skutt og forlatt i Åmundsleitet. Røntgenbildene viste at hun hadde et prosjektil inni kroppen.

SKUTT: Det var gjennom røntgenbildene at familien fikk vite at kattungen deres var blitt skutt. Her kan man se prosjektilet inne i kroppen.
RUNE SÆVIG

I går kveld døde den 11 måneder gamle kattungen.

— Vi er helt knuste, og synes det er veldig tungt. Det er som å miste et familiemedlem, sier mamma Hovden.

- Hvordan går det med Mina nå?

— Det går mye opp og ned. Hun gråter mye og savner Purrina fælt. Hun vil gjerne at vi skal få en ny katt, men den må være prikk lik og helt make som Purrina, sier mamma Hovden.

I går fortalte også BT om 19 år gamle Sara Helen Lunde, som sannsynligvis også har en katt som er blitt skutt i Åsane. De to kattungene har omtrent identiske sårskader.

Mange detektiver

Hun forteller om stor støtte blant BTs lesere, venner og familie.

— Jeg har fått blomster, beskjeder og tekstmeldinger. Det varmer veldig, sier hun.

Også Mina har fått mye omsorg fra sine venner.

— Klassekameratene har vært veldig snille, og alle er opptatt av det som har skjedd. Jeg tror det går minst tjue små detektiver rundt i nabolaget nå, sier hun.

Familien Hovden håper at den som har gjort det kan melde seg, eller at noen kommer med tips som kan oppklare saken.

— Det er selvfølgelig viktig at personen som har gjort dette, får seg en lærepenge og ser at dette ikke er akseptert. Det vil også sende signaler til andre som potensielt kunne finne på å gjøre noe slik, sier hun.

Tortur og drap

De siste ukene har det vært en rekke kattedrap og tortur av katter i Norge. Dyrebeskyttelsen Norge er svært fortvilet.

— Det er utrolig viktig at alt blir anmeldt og at folk engasjerer seg for å få oppklart disse sakene, sier Linn Krogstad, pressekontakt i Dyrebeskyttelsen Norge.

KULEHULLET: Lille Purrina ble skutt i høyre siden av kroppen.
Foto: dyrebeskyttelsen