• Bilen kom som et prosjektil.

Klokken 11.20 fikk politiet melding om en utforkjøring ved Skjervet på riksvei 13 mellom Granvin og Voss.

— En bil har kjørt utfor veien. Det var to eldre personer i bilen. De er fraktet til Voss sjukehus i hver sin ambulanse. Vi vet ikke tilstanden til de to, men de skal være oppegående, sier operasjonsleder Ole Geir Magnussen i Hordaland politidistrikt.

Han opplyser at bilen ligger rundt tyve meter fra veien og at det kun var en bil involvert i hendelsen.

Politiet vet foreløpig ikke noe om årsaken til utforkjøringen, men det er stigning og skarpe svinger på strekningen.

— Bilen har kjørt utfor den nest nederste hårnålssvingen i Skjervet. Det kan se ut som bilen har rygget utfor veien, sier Arne Hofseth, bt.nos reporter på stedet.

Så trærne legge seg

Flere bilister ble vitner til utforkjøringen.

— Jeg kom kjørende ned og passerte en saktegående Hyundai. Så ser jeg i speilet at trærne legger seg. Da skjønner jeg at det er noe som skjer, sier Jon Sindre Rødland. Han stopper og ser at bilen han nettopp passerte har sneiet trærne og falt 3-4 ned utfor veibanen.

Sonja Haugland Svingen kom kjørende oppover på samme tid.

— Jeg kom oppover svingen og så den grå bilen komme som et prosjektil og kjørte rett frem i svingen og utfor veien, sier Sonja Haugland Svingen. Bilen kjørte ut mellom Svingen sin bil og en annen bil som var på vei oppover i 180-graders svingen.

— Bilen har kjørt utfor, snudd seg 180 grader i luften og blitt liggende med fronten mot veibanen. Den landet oppe på en stein, sier Hofseth.

Luftambulanse, brannvesen og politi er på stedet.

PÅ STEIN: Hadde ikke bilen landet på denne steinen, så hadde den falt enda lengre ned.
ARNE HOFSETH