Politiet i Bergen skal ha fått melding om trafikkulykken klokken 04.16 i natt. Mannen som kjørte en mørkegrønn Toyota Avensis sneiet i autovernet før han kjørte utfor skråningen, gjennom skogen og landet om lag 40 meter fra veikanten.

— Føreren hadde flaks som ikke ble alvorligere skadd. Hadde han ikke selv klart å komme seg opp til veien, ville vi hatt problemer med å finne både han og bilen, sier politiet.

Ulykken skjedde i en høyrekurve ved utgangen av Mundalsbergtunnelen, om lag to kilometer på E39 fra Knarvik.

Krabbet opp og haiket

— Bilføreren kom fra Leknes-siden, og kjørte i retning Knarvik. Utenfor tunnelen er det en høyrekurve. Her kjørte bilføreren i autovernet og havnet over autovernet. Det er ganske bratt nedover skråningen der bilen havnet, opplyser politiførstebetjent Harald Romarheim ved Lindås og Meland lensmannskontor til bt.no.

I trærne ned mot bilen hang det et håndkle og en skjorte som hadde falt ut mens bilen braste nedover skogen.

Den skadde mannen er fra Bergen. Han skal ha krabbet opp den bratte skråningen og kommet seg opp på veien igjen. Deretter haiket han til Knarvik. Om lag en halvtime etter ulykken, dukket han opp på Knarvik legesenter. Derfra ble han sendt videre med ambulanse til Haukeland.

Søkte med hunder

Politiet startet søk med hunder på ulykkesstedet nesten to timer etter ulykken fant sted. De sjekket området for å avklare om flere personer kunne være involvert i ulykken. Etter det bt.no kjenner til skal politiet ikke ha funnet noen under søket.

Det er tatt blodprøve av føreren av bilen, og han mistenkes for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

Legesenter nektet å si hvem som var skadd

— Det var problematisk for oss at vi ikke fikk vite hvem bilføreren var. Knarvik legesenter nektet å opplyse personalia om den skadde til oss. Vi fikk heller ikke vite nøyaktig hvor skadestedet var, sier politiførstebetjent Terje Hilland ved Lindås og Meland lensmannskontor.

Politiet kunne ikke stole på at det bare var en person i bilen. De søkte derfor med hunder etter flere personer. En katt skal ha vært passasjer i bilen, men den har verken politi eller hunder sett noe til.

HAVNET I DET GRØNNE: Toyotaen sneiet autovernet før den havnet utfor skråningen, gjennom skogen og landet om lag 40 meter fra veikanten. FOTO: THOMAS LYSE-THORSEN, TV Hordaland