• Jeg så en mann stikke unna, sier vitne etter at to 34-åringer ble kritisk skadet ved utested i Bergen sentrum. I 10-tiden mandag er gjerningsmannen fortsatt på frifot.

Tre personer ble ved 03.15-tiden natt til mandag knivstukket utenfor Finnegan's Irish Pub i Christian Michelsens gate i Bergen sentrum.

To 34 år gamle menn ble kritisk skadet, ifølge Haukeland Universitetssykehus. Den tredje mannen, en dørvakt, gikk med stikksikker vest og ble ikke fysisk skadet.

De to skadede mennene er mandag morgen utenfor livsfare, ifølge politiet.

— Tilstanden deres er nå stabil, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr klokken 7.45.

Klokken 10.30 mandag opplyser politiadvokat Janne R. Heltne, påtaleansvarlig for knivstikker-saken, at ingen er tatt så langt.

Stukket i hjerteregionen

Det er blod flere steder på bakken utenfor puben Finnegan's, hvor tre menn ble knivstukket natt til mandag.
Sean Meling Murray

En av de to skadede ble stukket i siden, den andre i brystet, ifølge innsatsleder Atle Heradstveit på åstedet.Stikket var mot hjerteregionen.Det skal ha vært mange vitner til stede. Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 03.18, like etter utestedets stengetid. Kriminalteknikere kom til å stedet like etter klokken 04 natt til mandag.

— Stakk fra stedet

Et vitne sier til BT at han så en person som løp fra stedet rett etter hendelsen. Selv var han på naboutestedet Rick's, og kom sammen med andre springende opp en trapp til Finnegan's, da han så en annen gå ned og forsvinne.

— Jeg så en mann stikke unna, sier han.

Så skadet mann

I natt lå det tydelige blodflekker flere steder utenfor inngangen til den irske puben. Politiet sperret av et område på rundt 20 ganger 50 meter.

— Vi holder på å innhente opplysninger. Vi vet ikke så mye ennå, sa innsatsleder Atle Heradstveit til BT på åstedet klokken 03.50.

Et vitne sier til BT at han så en mann ligge skadet utenfor puben Finnegan's.

— To dørvakter passet på ham, sier mannen. Den skadede mannen ble etter få minutter hentet i ambulanse.

Ifølge TV2, skal gjerningsmannen ha satt seg inn i en hvit varebil og kjørt unna.

— Jeg kan bekrefte at gjerningsmannen skal ha satt seg inn i et kjøretøy, sier operasjonsleder Hans Erik Berge til kanalen.

- Har beskrivelse av gjerningsmann

Fem patruljer har søkt etter gjerningsmannen i natt. Mannen skal være av utenlandsk opprinnelse.

— Vi har en beskrivelse av mannen og et lite miljø, men ikke noe navn, sier Berge. Han sier de ikke kjenner til at mannen var på utestedet sammen med andre.

Ansatte ved Rick's skal - sterkt preget av den alvorlige hendelsen - ha blitt sittende igjen på jobb til langt utpå morgentimene mandag.

Varsler pressekonferanse

Politiet har varslet en pressekonferanse klokken 11 i formiddag.

Berge sier politiet vet lite om hendelsesforløpet.

— Vi driver med avhør nå, sier Berge.

Krimteknikere fra Hordaland politidistrikt har i løpet av morgentimene gjort seg ferdig med åstedsundersøkelsene. Politiet har også samlet inn materiale fra ulike overvåkingskameraer i nærheten.

Blodig mann pågrepet

En mann i 30-årene ble klokken 05 natt til mandag pågrepet av politiet i Vaskereleven, etter at han hadde kommet inn på 7-Eleven-kiosken i Torggaten med blodige klær.

— Han var blodig langs siden av overkroppen, og kom sammen med to andre menn. Jeg forsto det slik at han var etterlyst. Politiet var på stedet et par minutter etter at jeg meldte fra, sier kioskansatt Kristian Birkeland, som ringte politiet straks mennene var ute av butikken.

Operasjonsleder Berge sier den blodige mannen i utgangspunktet ble pågrepet i en annen sak, og at han ikke er tatt for knivstikkingen.

Legger lokk

Mandag formiddag legger politiet fullstendig lokk på saken - før en varlset pressekonferanse klokken 11.

— Det blir ikke sagt noe mer om denne saken før pressekonferansen, sier politiets operasjonsleder Ronny Lentføhr like før klokken 10.

- Er noen pågrepet?

— Jeg har ikke noe mer.