Flere personer har kontaktet bt.no tirsdag kveld og meldt om at vannet mangler på Søreide og på Kokstad. Operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt forteller at det skyldes et vannledningsbrudd.

Også beboere på Sandsli i Ytrebygda har meldt fra om at det mangler vann.

– Det er en vannlekkasje på Søreide. Kommunal vakt har overtatt, og de har sendt to personer til stedet, sier Kolltveit.

Uten vann i natt

Vannledningsbruddet skjedde i Nordeidevegen på Søreide i 18-tiden tirsdag kveld. Kolltveit forteller at trafikken går greit i området i området ved lekkasjen.

– Det meste av vannet er utenfor veibanen, sier Kolltveit.

Lekkasjen førte til at vannettet ble tappet, noe rekke husstander fikk merke.

– Vi har stengt av vannet til selve bruddstedet. Det øvrige vannettet vil nå bli fylt opp, men det tar litt tid. Folk på Sandsli, Kokstad og Hammersland vil få vannet tilbake ganske raskt, hvis de ikke allerede har fått det, sier seksjonsleder i Bergen Vann, Asbjørn Prestegård.

Husstandene som blir forsynt fra vannledningen som er ødelagt vil være uten vann frem til i morgen tidlig.

– Det dreier som 25-30 husstander. For dem vil vi kjøre ut to vanntanker, slik at de kan hente vann, sier Prestegård.

Den ene tanken står ved Nordeidevegen 50, den andre er plassert i krysset Nordeidevegen-Nordeidedalen.

Frustrerte beboere

Flere frustrerte beboere har kontaktet bt.no i kveld. Andreas Nesbø på Kokstad er blant dem som er rammet av lekkasjen. Han er frustrert over at ingen svarer på Bergen kommunes vakttelefon. Også bt.no forsøkte gjentatte ganger å få kontakt med vakttelefonen til Vann— og avløpsetaten, før vi kom igjennom etter en times tid.

– Det er det som gjorde meg frustrert. Spesielt når de skryter av at de har telefonvarsling og vakttelefon. Vann er såpass vesentlig for folk. Jeg hadde skjønt det dersom ingen svarte mellom klokken 02 og 04 på natten, men ikke klokken 18 på en tirsdag ettermiddag. Vi betaler vel skattepenger for at noen skal sitte der og passe vakttelefonen? spør han.

Nesbø forteller at vannet var tilbake i springen i Kokstadvegen, der han bor, omtrent klokken 19.15 tirsdag kveld.

En annen bt.no-leser forteller i kveld at vannet som er tilbake, er brunt, og lurer på om det kan drikkes og brukes.

– Vannet er trygt å drikke, selv om det kan være misfarget. Vi vil uansett anbefale at folk tapper godt ut av springene sine først, sier Prestegård.