Kommunen har kjørt ut en vanntank til Ibsens gate 71 der folk kan hente vann. Det er også montert kran på en brannhydrant i krysset Ibsens gate/Edvards Griegs vei.

— Vannledningsbruddet har også skapt problemer for trafikken. Veien er stengt, og det er satt opp skilting for omkjøring, sier Kari Sørensen ved vaktsentralen i Bergen kommune.

Vannstasjoner

IMG_5805.jpg
2211-tipser

Hun har sendt ut melding til 179 personer i Ibsens gate om problemene.Politiet fikk melding om lekkasje i vannrørene allerede like før klokken 03 i natt. Gaten flommet over, og kommunen ble kontaktet for å reparere vannledningsbruddet.

Sørensen kan ikke si når vannet er tilbake, men opplyser at kommunen nå driver gravearbeid for å rette på skadene.

— Inntil videre kan bebeoerne hente vann på de to vannstasjonene, sier Sørensen.

Rett før klokken 10.30 melder 110-sentralen at vannet har trengt seg inn i kjelleren til et hus i Ibsens gate.

Brunt vann

Det er beboerne mellom Ibsens gate 100 og til Ibsens gate 72 som nå ikke har vann i springen.

— En del beboere i resten av området kan oppleve at de får brunt vann ut av springen. Da må de bare la det renne inntil brunnfargen forsvinner, sier Kari Sørensen.

Også i Kvinnherad var det vannlekkasje lørdag morgen. Der var det et bolighus i Klostervegen som fikk kjelleren full av vann.

Ifølge 110-sentralen mistet også huset strømmen.

Søndag morgen melder politet at Ibsens gate er åpen igjen.

— Alle i Ibsens gate har fått vannet igjen, men kommunen har sendt ut en kokeanbefaling. Dette bør man følge til man får beskjed om at det er trygt å drikke vannet igjen, sier vaktoperatur i Bergen kommunes vaktsentral Baard Monsen.

IMG_5802.jpg
2211-tipser