• Vi vil sjekke området helt ned på detaljnivå.

Siden lørdag har det vært intens leting etter mannen som lørdag knivtruet til seg en Veidekke-bil på Strynefjellet. Bilen ble senere funnet forlatt i Erdalen i Oppstryn.

Den savnede mannen i 20-årene er fra Rogaland og er blitt betegnet som psykisk ustabil.

Tirsdag kveld ble søket etter mannen offisielt avsluttet. Men torsdag morgen ble det igjen satt inn store ressurser for å finne mannen, som nå antas å være omkommet.

Gikk manngard

Torsdag ettermiddag ble søket avsluttet, nok en gang uten resultat.

— Et mannskap på rundt 30 fra Røde Kors har deltatt i letingen. Vi fortsetter fredag med bistand fra Norske Redningshunder og har forhørt oss om bruk av helikopter, sier Per Rimmen, operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

— Vi søker nå etter en antatt omkommet person, legger han til.

Søket foregår i vanskelig terreng, men det er gode leteforhold i området.

— Vi måtte områ oss onsdag, men det ble bestemt ganske snart at vi skulle starte søket på nytt. Vi leter detaljert i et område på noen kvadratkilometer, sier Rimmen.

Politiet vet ikke hva mannen fra Rogaland gjorde i området.

Har ingen spor

— Han var helt ukjent for oss, og er ikke ettersøkt for noe mer enn knivepisoden lørdag, sier Stig Inge Hauge, nestkommanderende ved fellesoperativ enhet i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Han forteller at planen er å gå manngard fra området der bilen ble funnet og sørøstover i dalen.

— Vi vil sjekke området helt ned på detaljnivå, sier Hauge til bt.no.

- Er det fordi dere tror eller vet at mannen befinner seg der?

— Nei, vi har ingen spor eller observasjoner. Men vi har heller ingen indikasjoner på at mannen har tatt seg ut av området, sier Hauge.

- Vanskelig sak for familien

Ifølge Hauge er det et område på flere kvadratkilometer som nå skal gjennomsøkes.

— Når vi er ferdige i dag, tas det en ny vurdering av om vi skal fortsette å lete.

Den savnede mannen har vært etterlyst intern i politiet, og anonymt gjennom media. Hauge sier at det på et senere tidspunkt kan bli aktuelt å gå ut med en navn-og-bilde-etterlysning av den savnede.

— Men det må en del avklaringer til før vi gjør det. Dette er selvfølgelig en vanskelig og trist sak for mannens familie, så vi vil være varsomme, sier Stig Inge Hauge.