Politiet har satt store ressurser i sving for å få finne ut av om det går en farlig brannstifter løs i Bergen.

Blant annet sjekkes det om Marken-brannen forrige helg kan ha sammenheng med de totalt seks brannene det ble meldt om i løpet av fem timer natt til i går.

Brannen i Marken startet på utsiden av et bolighus, og 40 personer på fest måtte styrte ut på gaten. Politiet tror brannen ble påsatt, men ingen er pågrepet.

— Vi ser nærmere på den brannen, nå ja. Den har likhetstrekk med det som skjedde denne helgen, sier informasjonssjef Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Ifølge Hillestad er det sannsynlig at tre av brannene natt til lørdag var påsatt.

Han er opptatt av at folk tar kontakt - dersom de sitter på opplysninger som kan bidra til å løse brannmysteriet.

— Vi jobber ut fra at brannene er påtente. Ingen opplysning må anses som bagatellmessig. Vi trenger all den hjelpen vi kan få, sier informasjonssjefen.

— Vi har ett vitne som har meldt seg, men trenger atskillig mer kjøtt på beinet. Om noen har sett folk gående, løpende eller syklende i de aktuelle områdene, er det interessant. Kanskje noen har hørt et smell, eller hørt andre nevne noe som kan være interessant? Uansett: Ta kontakt, oppfordrer Hillestad.

VERANDABRANN: Takket være en årvåken brannmann og rask inngripen, begrenset brannen seg til verandaen på det gamle huset.
BJRN OTTO AARHEIM