Det endte med at brannvesenet i nabokommunen Tysnes måtte rykke ut i stedet.

Brannmester Kjell Revne i Ølve sier til Bergens Tidende at brannvesenet var ekstremt uheldig i denne situasjonen.

12 frivillige

Brannvesenet i Ølve består av 12 frivillige som har andre jobber, men rykker ut når de kan. Vanligvis er det syv-åtte som møter ved en brannutrykning. Men akkurat denne kvelden var flere av de frivillige på en årlig vennetur til Haugesund. Det var derfor bare to som kunne rykke ut. Den ene var ny og hadde ikke fått utlevert nøkkel til brannstasjonen. Den andre var ute i terrenget da han ble oppkalt på personsøkeren. Men fordi han da var nærmere brannstasjonen enn hjemmet, dro han rett til brannstasjonen uten nøkkel. Dermed var det ingen av de to som kunne rykke ut som hadde nøkkel, sier Revne.

Han sier at det bare har skjedd en gang før at så få har møtt frem til utrykning. Og det har aldri hendt at ingen har hatt med nøkkel til brannstasjonen, sier han.

Reddet av annen båt

Familien fra Os på to voksne, tre barn og en hund som var om bord i den 27 fot store cabincruiseren som kom i brann i Lukksundet fredag kveld, ble med nød og neppe reddet over i båten til Konrad Roer Jensen fra Tysnes. Han kom tilfeldigvis forbi akkurat da den svarte røyken steg opp fra cabincruiseren i brann. Han tok Os-familien inn til Malkenes kai. Brannmannskapene fra Tysnes fikk akkurat slokket brannen før den utbrente cabincruiseren gikk ned.