Nå har Kemneren i Bergen begjært Knutsen, Jørgensen & Skjelbred (KJS) Servering AS konkurs. Det melder BA.

Trioen Steinar Knutsen, Per Jørgensen og Terje Johan Skjelbred, som utgjør KJS-konsernet, har lenge vært Bergens utelivsgiganter. Knutsen forklarer til BA at de ansatte i KJS Servering var knyttet opp til virksomhetene på Zachen, og at ikke har vært noen aktivitet i selskapet etter konkursen i Zachariasbryggen Restauranter AS i januar 2013.

Han sier også til avsen at det skal dreie seg om et beløp på 170.000 kroner.

Én million ubetalt

Utelivskonsernet KJS har lenge slitt med økonomien. I april i år ble eierselskapet KJS Holding begjært konkurs av Skatt Vest. Konkursbegjæringen kom etter en ubetalt momsregning på én milllion kroner.

— Vi har jobbet i en periode med å avvikle flere selskaper for å redde det som er lønnsomt i systemet. Vi har fellesregistrering på moms, og det betyr at holdingselskapet blir stående ansvarlig for momsgjeld som gjerne er oppstått i et av de andre selskapene, sa Steinar Knutsen til BT i april.

Solgte juvelen

I vår jobbet KJS-eierne for å unngå at hele restaurantsystemet skulle gå over ende. De siste årene har trekløveret Steinar Knutsen, Per Jørgensen og Terje Johan Skjelbred svidd av 20 millioner kroner for å holde

utelstedene de eier oppe og gå. Tre selskaper er allerede slått konkurs. For et snaut halvår siden ble det kjent at det eneste lønnsomme utestedet i KJS-gruppen, Cafe Contra måtte selges.

I fjor høst måtte de tre innse at de også tapte slaget om å drive utestedene på Zachariasbryggen, stedet der restaurantimperiet har holdt til i en årrekke.