Barnehagens tilholdssted i skogen hadde hatt gjester i løpet av fridagene, og ikke av den hyggelige sorten. Flere av lekeapparatene som en førskolelærerklasse har laget til dem, var ødelagt.

— Det så helt bombet ut. Det var taurester overalt, de hadde laget et kjempebål i gruen, skåret hull i presenningen og demontert hele klatrestativet, forteller Gaute Mykkeltvedt, avdelingsleder for «Skogen».

De kraftige stokkene fra klatrestativet var båret bort til bålplassen og slengt rundt. Balansetauene mellom trærne var kuttet ned, og utstyrskassen som inneholder dopapir og våtservietter brutt opp.

Gjestene har også slått spikre inn i trærne, tilsynelatende på måfå, og tråkket ned kvisthytten som barna selv har laget. I gapahuken sto det hundre telys igjen etter besøket.

Dessverre er ikke hærverket noe enkelttilfelle. Dette er fjerde gangen barnehagen har hatt ødeleggende besøk bare i år.

— Det er temmelig frustrerende. Vann- og temperaturmåleren vår har vi måttet gjemme i noen busker i håp om at de ikke finner den. Lavvoen vi hadde stående her måtte vi bare ta vekk, etter at innerteltet ble stjålet. Sånt burde være unødvendig, sier Mykkeltvedt.

Han tror det er litt større barn som er på ferde i skogen, for barnehagen har aldri funnet flasker etter dem og hærverket skjer som regel i skoleferiene.

— De må ha brukt masse tid på ta fra hverandre apparatene. Du skulle tro de vet hvem de ødelegger for, sukker avdelingslederen. Han understreker at barnehagen ikke har noe imot at folk bruker stedet, så lenge de rydder opp etter seg.

Enn så lenge må barna i barnehagen klatre på fjellet i stedet, siden det viste seg at verken journalist eller fotograf fra BT kunne hjelpe med å bygge opp igjen lekeapparatene. Og om dem som ødelegger, har barna bare én ting å si:

— De er slemme! Sånt er ikke snilt!

INGENTING Å KLATRE PÅ: Barna fra Chelsea-gruppen Eidsvågneset barnehage må klare seg uten klatrestativ og balansetau fremover, etter at besøkende har ødelagt barnehagens uteområde på Eidsvågfjellet. Avdelingsleder Gaute Mykkeltvedt (t.h.) er frustrert og lei av å rydde opp.