Mandag formiddag meldte både NTB og Sunnmørsposten at Frps Mette Hanekamhaug (22) mistet mandatet sitt til fordel for Torgeir Dahl fra Høyre.

— Det stemmer ikke. Vi har regnet feil, sier nyhetsredaktør Ole Christian Bjellaanes i NTB til Aftenposten.no.

**Les også:

Mette (22) blir yngst på Stortinget**

Mandag formiddag manglet nemlig Hanekamhaug 4000 stemmer for å få en plass på Stortinget, ifølge NTBs systemer, som får tall direkte fra SSB. Da tallene ble oppdatert klokken 12, var hun imidlertid inne igjen.

Ifølge SSB var det en midlertidig feilrapportering under kontrolltellingen av stemmene fra Telemark som plutselig fikk den effekten at den sendte Hanekamhaug ut av tinget. Meldingen fra NTB var forhastet, får Aftenposten.no høre. SSB understreker at dette ikke er noe de har gått ut med.

Yngst på tinget Mette Hanekamhaug har fått mye oppmerksomhet etter at hun i forrige uke ble valgt inn på Stortinget som yngste representant.

Mandag formiddag skulle hun stille til nettmøte hos VG Nett nettopp i egenskap av å være Stortingets yngste, men nettmøtet ble utsatt da hun fikk meldingen om at plassen kunne ha røket.

— Det er det verste slaget jeg har fått i magen noen gang. Jeg vet ikke hva jeg tenker og føler nå. Jeg er i sjokktilstand, sa den unge Frp-politikeren til VG Nett.

Men så viste det seg altså å ikke stemme.

— Nå blir det for mye for meg, er reaksjonen når hun så får vite at hun er inne igjen.

Kommunikasjonsrådgiver Morten Wold sier til VG Nett at Hanekamhaug ikke vil kommentere saken ytterligere i dag. De to forsvant rundt klokken 13 inn på Stortinget sammen.

Ventet med feiringen Torgeir Dahl, som en stund så ut til å kapre plassen fra Hanekamhaug, sa til Sunnmørsposten at han ville vente med feiringen til riksvalgstyret har fastsatt resultatet på torsdag. Han ga uttrykk for at han har stor sympati med Mette Hanekamhaug.

Mette Hanekamhaug (Frp) er fra Molde. Hun er født i 1987, og det så lenge ut til at hunh ble valgt inn som tredjekandidat fra Møre og Romsdal. Hanekamhaug kom i medienes søkelys da hun i 2007 fikk jobben som Siv Jensens personlige assistent. Partilederen roste den da 19 år gamle jenta opp i skyene og spådde en lysende politisk karriere for henne.

Hanekamhaug har en bachelorgrad i mediefag. Hun er formann i Møre og Romsdal FrpU, og Molde og omegn Frp.

Kommunal- og regionaldepartementet, som er ansvarlige for valgtellingen, skriver på sin nettside mandag at departementets valgdatabase, valgresultat.no, i en periode vil kunne gi misvisende informasjon mens kontrolltellingen foregår, og den derfor gjøres utilgjengelig.

De endelige, kontrollerte tallene blir offentliggjort tirsdag.