Lørdag foregikk festlighetene i Oslo der han gjennom hele dagen måtte delta i forskjellige konkurranser.

— Jeg måtte debattere foran et panel av SU'ere om hvem som er mest feminist. Så måtte jeg blant flere andre oppgaver spille sjakk etter såkalte SV-regler, forteller ministeren i lett bakrus.

Gjev tittel

Søndag var det fødebyen som dannet ramme rundt festen. Buekorps var naturligvis en av ingrediensene. Lett match for en buekorpsgutt.

Ministeren har nemlig en litt spesiell fortid som fanebærer i Skutevikens buekorps. På Buekorpsenes dag i 1994 vant han den krevende tevlingen «Parade for fanen». Han ble dermed den andre i buekorpsets lange historie som hadde klart å vinne den gjeve tittelen.

Da Holmaas søndag kom i land ved Torget etter en båttur med venner, ble han møtt av trommevirvler fra sitt gamle buekorps. Han overtok fanen og fant sin plass i rekkene til den lille bataljonen som straks marsjerte noen runder på Torget til stor glede for turistene. Lite visste de at det var et regjeringsmedlem som med stort alvor gikk fremst.

Minister med fane

Etterpå måtte Holmås gjennomføre sitt glansnummer fra snart 20 år siden. «Parade for fanen» er en krevende øvelse selv på en god dag. Med utdrikningslag gående på andre døgnet, var det en ustø fanebærer som kjempet seg gjennom de 16 balanserende skrittene. Sakte, sakte går man med fanen horisontalt. En fot løftes strak mens man balanserer på den andre. Det hele skal gjøres med stil og presisjon.

— Nå er jeg ganske bakfull, men jeg synes det gikk ganske greit, sa han etterpå,

Til slutt takket han bataljonen for å ha stilt opp.

— Jeg ønsker dere lykke til videre, alle fanebærere og slagere. Fortsett å gjøre Skutevikens til et stolt buekorps!