— Det går bra. Jeg har vært på Legevakten og sydd et par sting like over øyet. Det var bare flaks at det ikke ble verre. Brillene mine knuste da glasset traff meg. Jeg er mildt sagt sjokkert over det som skjedde. Jeg satt bare rolig og tok meg en ettermiddagspils, sier 51-åringen, som tilfeldigvis ble blandet inn i basketaket i går.

De to krakilske gjestene kom til Fotballpuben sammen. De er ikke faste gjester på utestedet, men betjeningen har sett dem der noen ganger tidligere.

Plutselig var vennskapet ikke fullt så varmt lenger. De begynte å snakke høylydt til hverandre, og stemningen ble etter hvert svært amper.

Krangel om et VISA-kort

— Den ene mente at den andre hadde stjålet VISA-kortet fra ham, og plutselig smalt det. Han tok et ølglass fra baren og klinte det i ansiktet på han som skulle ha stjålet kortet, forteller pubeier og vitne Paal Davanger.

Mannen som var blitt beskyldt for tyveri, valgte å svare med samme triks og grep fatt i første og beste ølglass. Han kastet det etter kameraten sin, men traff ikke. Glasset falt i bakken.

Lynkjapt grep han et nytt ølglass fra baren og fyrte det av gårde.

— Da var jeg på vei, men jeg klarte ikke å avverge det. Først etter at glasset hadde truffet en helt uskyldig gjest, fikk jeg stoppet situasjonen. Jeg la den ene av de to i bakken.

Han var helt rabiat, hylte og skrek. Det var noe hakkende gale med den mannen, og jeg hadde store problemer med å holde ham til politiet kom, sier Davanger.

Også denne mannen (36) blødde voldsomt fra et kutt han hadde fått da han selv fikk et glass i ansiktet.

Vaktene kom til og fikk kontroll på den andre glasskasteren (25). Han forholdt seg etter hvert rolig.

Det er andre gang på få år at en uskyldig mann får et glass i ansiktet på Fotballpuben. I oktober 2000 mistet en 34-åring synet på det ene øyet, som følge av at en mann han aldri hadde sett før, kylte et ølglass i ansiktet på ham.

Plastglass ikke aktuelt

— Det er veldig sjelden at dette skjer. Vi har bare hatt disse to episodene med glasskasting. Men når det først skjer, er det brutalt. Folk skyr ingen midler, sier Davanger, som forklarer at det ikke var noen av de tre som var veldig beruset.

— Kan det være aktuelt å ta i bruk plastglass for å unngå dette?

— Nei, våre gjester vil ikke drikke av plastglass. De fleste kommer her fordi de er glade i øl, så da ville vi mistet mange kunder, sier Davanger.

36-åringen som var den mest krakilske av de to glasskasterne, ble først kjørt til Legevakten for å få behandling for et kutt i pannen. Siden ble han satt i arresten.

Politiet venter anmeldelse på de to, både fra Fotballpuben og fra den uskyldige mannen som fikk et glass i ansiktet.

USKYLDIG OFFER: En 51 år gammel mann fikk et ølglass klint inn i høyre side av ansiktet på Fotballpuben i går, og måtte sy flere sting like over øyet. To personer begynte å kaste ølglass på hverandre i en krangel, og det ene traff tilfeldigvis 51-åringen, som satt og tok seg en rolig øl.
FOTO: HELGE SKODVIN