ROY HILMAR SVENDSEN roy.svendsen@bt.no

Det er det litt pussige spørsmålet politikerne i Bergenhus bydelsstyre nå må ta stilling til. Gårsdagens folkemøte på Skansen gjorde det klinkende klart at ballbingen ikke er ønsket bak den ærverdige brannstasjonen.

– Ballbingen vil ruinere en plass med stor betydning for byens identitet hvis den plasseres bak brannstasjonen. Derfor må vi skaffe pengene som skal til for å få den plassert lenger oppe, mente bydelstyre-representant Anne-Line Thingnes Førsund (SV), som også representerte Fjeldets Vel.

Koster 300.000 mer Men heller ikke en plassering øverst i parken fremsto som helt uproblematisk.

– Fagfolk sier det er et enda større estetisk inngrep å plassere ballbingen der oppe. Dessuten vil det koste nærmere en million kroner, og kommunen har bare satt av rundt 700.000 kroner, fortalte bydelsdirektør Ole Vorland til de rundt 30 fremmøtte, og la til:

– Vi skal selvfølgelig ikke presse den på noen hvis den ikke er ønsket...

Kan havne i Skivebakken Bydelsdirektøren har de siste dagene fått henvendelser fra flere velforeninger som ønsker den forviste ballbingen. Dermed kan saken i ytterste konsekvens ende med at spillplassen for bydelens yngste kan havne et helt annet sted enn i Skansen-området.

– Kanskje vi bør se bort fra disse to alternativene her oppe og se på andre mulige plasseringer, for eksempel i Munkebotten eller Skivebakken, spurte en engasjert Gunnar Staalesen.

Ber om alternativer Men da en representant fra Skiven Velforening bifalt dette forslaget, ble det liv i en del av Skansen-folket.

– Vi har en ferdig drenert ballplass som den kan settes oppå, prøvde han seg.

– Men da trenger dere jo ikke en ballbinge?

– Jo, det er et gamlehjem og en fabrikk rett ved. Derfor trenger vi vegger rundt.

– Da er det jo et gjerde dere trenger, ikke en ballbinge!

Så hva som til slutt skjer med «problembingen» gjenstår å se. Foreløpig ser lite annet ut til å være sikkert enn at ballinnhegningen ikke havner bak brannstasjonen.