Legeundersøkelsen viste at det MR-bildene indikerte, var korrekt. Korsbåndstransplantatet Sellgren fikk operert inn forrige gang hun røk korsbåndet, er avrevet. Dermed er Sellgrens sesong over.

– Jeg hadde et bitte lite håp, men innerst inne trodde jeg korsbåndet var røket. Jeg kjente det vel egentlig, innrømmer Sellgren.

– Veldig tøft

Hun legger ikke skjul på at det likevel var tungt å få beskjeden for andre gang i karrieren.

– Det er veldig tøft, sier strekspilleren.

Det tar minimum seks måneder å trene seg opp igjen etter en korsbåndsoperasjon. Sellgren drar litt på det når hun får spørsmål om hun kommer til å spille håndball igjen.

– Akkurat nå er det ganske langt frem i tid. Men det er jo greit å ha et mål å jobbe mot, sier Sellgren.

Lege Ove Austgulen, som undersøkte Sellgren i går mener det er vanskelig å spå Tertnes-spillerens håndballfremtid.

– Verre andre gang

– Det er litt avhengig av hva hun selv ønsker. Mange mener at man ikke bør spille håndball etter en sånn operasjon, men det finnes eksempler på dem som har gjort det, sier Austgulen.

Forrige gang Sellgren ble korsbåndsoperert brukte legene deler av patellarsenen (senen som går fra kneskålen og ned til leggbenet). Denne gangen vil legene ta ut en senebit fra baksiden av låret (hamstrings) for å rekonstruere korsbåndet. Det at Sellgren allerede har gjennomgått en korsbåndsoperasjon i det samme kneet tidligere, gjør et comeback litt mer usikkert.

– Det er alltid verre å komme tilbake etter en andregangsoperasjon, sier Austgulen.

Bergens Tidende