– Det ble brød til middag i dag, vi har ikke noe kjøkkenutstyr ennå, sier Arvid Taule.

En pose og en koffert var alt de hadde med seg. Sengene til de to barna har en venn skaffet, og mens BT er på besøk kommer en nabo med røde roser, en vase til å ha dem i, og noen dyner.

Alt står igjen i huset

– Vi vet ikke hvor lenge vi skal bo her, men de vi leier hos har sagt vi kan bli så lenge vi trenger, forteller Arvid Taule.

Familien fikk beskjed fra forsikringsselskapet om at de måtte finne seg et nytt sted allerede dagen etter ulykken, men fikk etter hvert lov til å bli på hotellet en uke. Tirsdag var siste frist før de måtte finne et annet sted.

– Det er ikke så lett å finne en leilighet til fire personer på kort varsel, og vi har hørt at andre har fått bli på hotellet til 1. oktober, sier Arvid Taule.

Huset på toppen av Hatlestad terrasse får de ikke flytte inn i, de har kun vært innom i fem minutter for å hente ut det mest nødvendige. Men gode venner har hjulpet dem med å finne et midlertidig sted å bo i en sokkelleilighet på Valle.

– Vi må vel tilbake

– Usikkerheten er den verste, vi vet ingenting. Ikke når de åpner veien, og heller ikke når vi kan få komme hjem igjen. Det er været og geologene som bestemmer Og alt må være sikret før takstfolkene kan komme inn og taksere skadene. Men det er ikke synd på oss, vi kom uskadet fra det, så dette må vi takle. Vi har det bra, tross alt, sier han.

– Vil dere flytte tilbake når sikringsarbeidet er ferdig?

– Vi må jo flytte tilbake hvis de sier det er trygt. Vi har jo ikke noe valg, sier Torild Taule.

– Jeg er egentlig ikke redd for at det skal skje igjen heller, hvis det er sikret så bra at de sier det er trygt, så flytter vi nok hjem igjen, sier Arvid Taule.

FÅR HJELP FRA GODE NABOER: Arvid Taule (t.h) har fått låne noen senger så også de to døtrene har noe å sove i den nye leiligheten. Johannes Daltveit stilte med tilhenger for å hjelpe familien som står husløs etter raset på Hatlestad terrasse.
KNUT EGIL WANG