Mandag og tirsdag skrev Bergens Tidende en sak om aksjonsgruppen «Få Pedo-Lasse ut fra Facebook». Cathrine Lislerud (18) startet gruppen etter at hun fikk flere slibrige meldinger fra en person som opererte med det fiktive navnet «Lasse Holm».

Nå reagerer Bergens eneste Lasse Holm på at navnet hans er blitt koblet inn i denne saken. Selv om BT skrev at Lasse Holm var et fiktivt navn, syntes 46-åringen koblingen har vært svært ubehagelig.

— Jeg fikk en tekstmelding om at det sto en helside om meg i avisen. Jeg tenkte ikke mer over det, men ble ganske sjokkert da jeg så det. Jeg kunne blitt kalt bråkmaker og apekatt, men pedofili er noe man aller minst vil bli linket til, sier Holm.

BTs nyhetsleder, Gard Steiro, tar selvkritikk på at de ikke ringte den ekte Lasse Holm før saken kom på trykk.

— Det er viktig å påpeke at vi allerede i innledningen av denne saken påpekte at Lasse Holm var et fiktivt navn, sier nyhetslederen og legger til:

— Men når det er sagt, burde vi ha ringt eller kontaktet den virkelige Lasse Holm, spesielt hvis det er riktig at det bare finnes en. Jeg synes det er veldig synd hvis han har opplevd denne saken som en belastning, sier Gard Steiro.