1. desember skrev Svein Ove:

Hei alle!

En kort melding her fra UREDD: Er værfast i Hardbakke i dag mandag. Men kjempegod service her på kommunehuset, og jeg har fått tørket alle klær og dusje, samt ligger fritt i gjestehavna!

Uforsvarlig å sette nordover nå i så sterk vind, men den skal minke til svak bris i morra, og regner med å være avgårde da. Kom hit i går ettermiddag og krysset Sognesjøen i liten til stiv kuling. Klarte å beregne avdriften godt, så jeg traff rett Steinsundøy der jeg skulle.

Mer enn en fjerdel av distansen er nå tilbakelagt, cirka 47 kilometer av 180, mye takket være gode råd fra de på broen på "Kommandøren". Fikk være der fra Florø og valgte ut fra en samlet vurdering å fremskynde start fra søndag formiddag til lørdag kveld. Det vant jeg mye på for det var bra vær og jeg fikk ikke minst timet tidevannet i Straumane nord for Bergen slik at jeg hadde medstrøm helt til Fensfjorden.

Utfra en vurdering nå i ettertid skulle jeg med sørlig vind ha valgt å gå lenger inne, gjennom Brandangersundet og Krakhellesundet. Kunne avansert straks mer. Nå blir det minst ett døgn mindre roing, men nå er det ikke annet å gjøre enn å se fremover.

Første natta rodde jeg til to og tok natt i Feste. Andre natta ble på Mjømna, eller det vil si litt lenger nord, mot Hille. Rodde på kvelden, men i yret og skodda mistet jeg de siste tre lyktene av syne og måtte ankre opp i ei vik. Skulle uansett ikke rodd Sognesjøen den natta likevel.

Nå går ferden videre opp Liasundet og Lågøysundet før jeg dreier mot øst og Korssund, gjennom sundet og mot Askvoll. Får se om jeg kan nå dit neste natt en gang.

Alt vel, ikke sliten, bare ligg gnagsår i baken, men kan en unngå det? Og kaldt, vått og rått. Men det er bergenet.

I dag fikk jeg være med Vidar Hop på skyssbåten hans tur/retur Søbøvåg. Han fraktet et team fra NRK. Flott tur i ruskeværet i tillegg til at han orienterte meg i leia jeg skal ro. Satte jeg veldig pris på.

Nå er det stengetid her på kommunehuset. Jeg låner turist-PC.

Ha det bra.

Hilsen Svein Ove