— Vi fikk en oppringning kl. 04.18 natt til søndag fra en dame som fortalte at de sto ute i snøen og så hytten i full fyr, sier operasjonsleder ved Nordre Buskerud politikammer, Anders Solberg, til Bergens Tidende.

Ifølge avisen «Hallingdølen» sto de med minimalt med klær på og så hytten brenne ned til grunnen. De fire barna skal være i alderen 6-13 år. Sent søndag kveld, ønsket fortsatt ikke familien, som er hjemmehørende på Bønes, å snakke med pressen.

— De har forklart at det var et av barna som våknet av røyklukten, forteller Solberg. - Hele familien kom seg ut gjennom et vindu. Slik jeg har forstått det var det nok på hengende håret at de reddet seg ut, sier Solberg. - Hytten er totalt nedbrent. Hytten ligger rett ved jernbanestasjonen på Ustaoset, flere hundre meter fra veien. Noe som gjorde slukningsarbeidet meget vanskelig, om ikke umulig.

Familien ble i første omgang tatt hånd om i en nabohytte. Mannen i familien ble siden fløyet med luftambulanse til Haukeland universitetssykehus med røykskader, mens kvinnen og de fire barna ble brakt til lokal lege. Det skal etter forholdene stå bra til med dem. Familien skal være tilbake i Bergen.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om brannårsaken.