Det var i et innlegg i fredagens BA at Rasmussen kom med oppsiktsvekkende sterke formuleringer om asylsøkere og innvandrere som ifølge kommunalråd Liv Røssland, og den lokale partileder Karin S. Woldseth, er i strid med Fremskrittspartiets program.

— Jeg vil ikke la meg lokke til å kommentere hans uheldige formuleringer, sier stortingsrepresentant Arne Sortevik til Bergens Tidende.

Angriper muslimer

I avisinnlegget skriver Rasmussen blant annet at «muslimske fundamentalister skal returneres ved ankomst nærmeste flyplass uten å ha hatt sugerøret i den norske velferdskassen», og «Frp kan og vil ikke samarbeide med partier som aksepterer å ta inn kriminelle gjenger og enkeltindivider fra Afrika og ellers andre synlige innvandrere.»

Arne Sortevik mener at det så visst ikke er noen dødssynd Rasmussen har prestert. Innholdet i artikkelen bærer preg av å være ført i pennen av «en entusiastisk kandidat som ikke har den nødvendige rutinen.» Derfor er han innstilt på å vise overbærenhet med det som er skjedd.

— Vil du ikke foreta deg noe? Du er politisk nestformann i fylkespartiet?

— Nei, det akter jeg ikke å gjøre. Det er opp til Røssland og Woldseth å ha en eventuell samtale med ham.

Folkeavstemning?

— Er du i hovedsak likevel enig med Kenneth Rasmussen i hans sterke kritikk av asyl- og innvandringspolitikken?

— Utover det jeg allerede har sagt vil jeg ikke kommentere innholdet i hans artikkel. Men jeg vil gjerne minne om at Frp har hatt og vil fortsatt ha en restriktiv innvandringspolitikk, for det er store problemer knyttet til bl.a. asylmottakerne. Vi må kunne kreve at de som kommer hit må gå aktivt inn for å bli integrert i det norske samfunnet.

— Vil du også si nei til at flere asylsøkere skal havne i Bergen og bergensområdet?

— Det vil vi overlate til befolkningen selv å avgjøre. Vi er helt tydelige på at det bør arrangeres en folkeavstemning om dette temaet.

- Folk er engstelige

— Er innvandringsspørsmålet lenger noen vinnersak for Frp? Har dere ikke for lengst tatt ut det velgerpotensial som finnes omkring dette temaet?

— Vi kan ikke tenke slik. Vi må debattere de saker vi forstår våre velgere er opptatt av. Når vi er rundt omkring og snakker med folk, skjønner vi fort at folk flest er engstelige for den utbredte innvandrerkriminaliteten, sier Sortevik.