Minde skole får likevel ta imot elever når høstferien er over på mandag.

Skolen var i utgangspunktet varslet stengt den 14. oktober, men har i løpet av ferien gjort en rekke tiltak for å unngå at dette skulle skje.

Nå har hovedvernombud Cecilie Abrahamsen gått med på å la skolen åpne på mandag. Sammen med skoleledelsen og representanter for Arbeidstilsynet, Etat for helsetjeneste og kommunaldirektøren var hun fredag på en grundig befaring ved skolen.

— Tak kollapset

Det var torsdag 26. september at deler av et tak inne på et dametoalett kollapset på skolen. Taket var likevel bare en av mange mangler som verneombudet pekte på.

Minde skole er for tiden under rehabilitering, etasje for etasje, slik at skolen skal kunne holdes åpen. Hovedvernombudet mente rehabiliteringen gjorde forholdene ved skolen helsefarlige for elever og ansatte.

— Tilstanden på skolen da jeg var på befaring var uten tvil veldig dårlig og helt på kanten av forsvarlig. MIljøet var preget av mye rot, støy og dårlig luft i alle rom, forteller Abrahamsen.

- God befaring

Fredag er Abrahamsen imidlertid fornøyd med kommunens innsats. Taket er sikret og en rekke andre mangler forbedret.

— Det har blitt gjort en rekke utbedringer i høstferien, blant annet er vinduene skiftet, de har vasket ned og lukket av en del områder. Bergen kommune har vært ekstremt effektive i løpet av høstferien, sier Abrahamsen.

— Samtidig er det alvorlig at det kunne gå så langt.

Kommunaldirektør Anne Marit Presterud varslet strakstiltak etter henvendelsen fra hovedvernombudet. Hun er fornøyd etter fredagens befaring på skolen.

— Det var en fin befaring, og vi ble enige om at Minde skole holder åpent på mandag, under visse forutsetninger, sier Presterud.

Frist til mandag morgen

Fremdeles gjenstår det en ganske stor jobb i skolebygget, som må gjøres før den åpner mandag morgen.

— Jeg stiller på skolen klokken fem på åtte på mandag for å se at gymsalen er ferdigstilt med ventilasjonsanlegg som lovet. Hvis dette er i orden får de åpne den, sier hovedvernombud Abrahamsen.

I tillegg skal det innføres tiltak i rom som mangler ventilasjon.

— Underetasjen har ikke ventilasjon. Her skal de begynne med luftmålinger for å se om vi må sette inn restriksjoner, for eksempel på antall elever på rommene.

KOLLAPS: Disse bildene tok hovedvernombudet på befaring på Minde skole. Taket kollapset på skolens toalett.
Foto: Hovedvernombudet
Det var taket på denne doen som raste sammen i forrige uke. Et nytt tak er nå satt på og toaltettet er klart til bruk.
Foto: Hovedvernombudet