Laksevåg bydelsstyre vil prøve ut sambruksfelt mellom Puddefjordsbroen og Storavatnet på riksvei 555. I så fall vil dem som er minst tre i bilen kunne bruke kollektivfeltet til og fra sentrum.

— Dette er et radikalt forslag for å få ned bilbruken i Bergen, sier leder i bydelsstyret, Arvid Nilssen (KrF) til bt.no.

Nilssen tror det vil få en smittende effekt når folk ser at det lønner seg å bruke buss eller kjøre sammen.

Håper på gjennomslag

Uttalelsen fra bydelsstyret er et innspill til bystyret, i forbindelse med byrådssaken «Frem Bergen». Prosjektet er ment å styrke kollektivtrafikken, og skal etter planen behandles i bystyret 26. mai.

— Det gjenstår å se om dette går igjennom, men vi håper jo at bydelsstyrets uttalelse vil vektlegges, sier Nilssen.

I Laksevåg bydelsstyre stemte ti av de elleve representantene for forslaget. Kun Venstre stemte imot.

Flere parkingsplasser

Samtidig har bydelsstyret bedt om at parkeringen ved Storavatnet utvides med vesentlig flere plasser enn de 95 byrådet har foreslått. En helhetlig tanke ligger bak de to forslagene. Meningen er at folk kan parkere ved Storavatnet, for så å bruke felles bil på resten av turen inn til byen.

— Vi synes dette bør prøves ut. Selv mener jeg ordningen trenger minst et halvt år på seg, så vi får med ulike tidsperioder. Så kan jo andre bydeler henge seg på om det blir vellykket, sier Nilssen.

Hva synes du om forslaget? Diskuter saken her!

- ET RADIKALT FORSLAG: - Et radikalt forslag for å få ned bilbruken i Bergen, sier leder i bydelsstyret, Arvid Nilssen (KrF). ARKIVFOTO: ODD NERBØ