EGIL NATVIK HOEN

— Jeg har ventet helt siden 1983 for å finne en mulighet til å bedre huden min. Det er godt at det endelig lar seg gjøre, sier Per Wilhelmsen. Det er klinikk Haugesund som har gått til innkjøp av en 2,5 millioner kroner dyr maskin som blant annet gjør det mulig å fjerne blodårer og karforandringer i ansiktet.

Avansert - Denne maskinen er helt unik og noe helt nytt i Norge. Den kan fjerne blodkar, rynker i huden, skjeggvekst, føflekker, tatoveringer og fødselsmerker uten problemer, sier sykepleier Anne-Lise Kendel ved klinikk Haugesund. Maskinen omtales som en av markedets mest avanserte og består både av en laser- og lysmaskin.

Behandlingen av karforandringer i ansiktet er basert på at fargestoffet i blodåren absorberer lysenergien og omdanner den til varme. Varmen lager en skadevirkning i blodåren og starter en prosess hvor blodåren over noe tid omdannes og lukkes. Blodet vil finne nye veier.

- Verd pengene Prisen for et kvarter til 20 minutters behandling er 2000-3000 kroner, men Per Wilhelmsen er ikke i tvil om at behandlingen er verd pengene.

— Hver vinter har jeg måttet smøre meg inn med fete kremer og hele sommeren har jeg brukt faktor 20. Jeg har sikkert brukt dobbelt så mange penger på kremer som denne behandlingen koster, smiler han.