-Det ringte noen kjekke ungdommer som sa at de gjerne ville hjelpe til med å rydde opp. For da kunne de levere metallet til gjenvinning, og tjene litt penger på det, forteller Liv Åseng Åsebø.

Fragmenteringsverket på Hanøytangen betaler noen kroner for å ta imot den slags avfall.

Det kunne se ut som om sofaen du ser på bildet til høyre ville føye seg fint inn i rekken av merkelige søppeldumpinger på Askøy i helgen, men mye tyder på at det er den unge ryddegjengen som har båret den opp fra grøften. Det ble nemlig kastet en sofa sammen med eksospottene før helgen.

Grunneierne Liv Åseng Åsebø og mannen Audun Z. Åsebø har nå sett seg lei på all kastingen ved Åsebø.

-Du aner ikke hvor mye som er blitt lempet her opp gjennom årene. Her har vi funnet TV-er, bilbatterier, vaskemaskiner, sekker med klær, sofaer og alt mulig drit du kan tenke deg. Nå har vi for første gang anmeldt saken til politiet, så får vi håpe at de kan finne ut av dette, sier hun.

Vanligvis har Audun Åsebø fjernet driten ved hjelp av traktoren sin.

-Han har kjørt det til miljøstasjonen like ved. Det kunne disse miljøgrisene gjort i stedet. Men de vil vel slippe unna denne femtilappen, sier hun.

Miljøvernleder i Askøy kommune, Målfrid Eide, sier at dumpingen av eksospottene er helt uvanlig.

-En så ensartet type søppel er ikke vanlig å finne kastet på denne måten. Slik jeg har forstått det er saken politianmeldt, og det må være håp om at dem som har gjort dette blir sporet opp, sier hun.

DUMPET: Hobbymekanikere eller seriøse aktører? De som har dumpet sin skrapbeholdning eksosanlegg, fortjener likevel betegnelsen miljøsvin, mener grunneier Audun Z Aasebø.
SOFAGRISERI: Denne sofaen ble trolig dumpet sammen med en mengde eksospotter. Nå rydder kjekke ungdommer opp.
Yngve Johnsen (MMS)