I mai neste år må gutten møte i retten, tiltalt for overgrep mot en slektning. Hun var under skolepliktig alder da overgrepene skal ha skjedd. Sogn Avis skrev om tiltalen i dag.

— Saken er etterforsket veldig grundig. Det er foretatt flere avhør av barnet, sier statsadvokat Bjørn Kr. Soknes til bt.no.

Overgrepene skal ha skjedd for mellom to og tre år siden. Da var gutten såvidt passert 15 år.

Et forhold han ble anmeldt for, er blitt henlagt på grunn av usikkerhet knyttet til hans alder, om han var over eller under den kriminelle lavalder.

Tre avhør Saken involverer en stor familie, det er derfor satt av en hel uke til saken. Det vil antagelig bli ført en del vitner også fra forsvarers side.

— Det ble oppdaget da jenten fortalte det til sine nærmeste. Siden er det foretatt tre avhør av henne, sier Soknes.

Han bekrefter at saken splitter familien.

— Det blir nok en sak med mange vitner. Overgrep skjer jo når ingen andre er til stede. Det blir gjerne ord mot ord i slike saker, sier Soknes.

- Som Bjugn

Guttens forsvarer tordner mot at det er tatt ut tiltale i saken. Han vil klage til Riksadvokaten.

— Dette ligger an til å bli en sak som ligner på dem vi har skjemmes over i ettertid, som Bjugn-saken, sier advokat Arne Gjeraker til bt.no.

Han mener politiet har en altfor tynn sak, basert på bruddstykker av uttalelser om hva som skal ha foregått. Ingen medisinske spor skal indikere noen overgrep mot jenten.

— Det interessante i saken er det vitnepsykologiske. Påtalemakten blir nødt til å oppnevne noen psykologvitner. Jeg ba om å få oppnevnt psykologer i løpet av etterforskningen, men det avviste de, sier Gjeraker.