Politiet vil si minst mulig om saken, ikke minst av hensyn til den svært unge gjerningsmannen. Etter det BT forstår røpet unggutten seg selv.

— Han ble tatt inn til avhør, og tilsto etter kort tid. Gutten er ikke tidligere kjent for politiet, sier politibetjent Nils Inge Romslo ved Arna og Åsane politistasjon til bt.no.

Etter at gutten hadde lagt kortene på bordet, ble han løslatt og sendt hjem til sine foreldre.

— Guttens alder gjør at det er uaktuelt å fremstille ham for fengsling, sier Romslo. Han forteller at gutten har skjønt alvoret i hva han har gitt seg ut på.

Ransofrene er lettet over at saken nå er løst.

— Dette var godt å høre. Politiet gjorde en grundig jobb, og vi hadde ventet på at telefonen skulle komme, sier daglig leder Sigmund Rolland i Joker-butikken på Garnes.

Han er ikke så imponert over at gutten ble satt fri.

— Det synes jeg er galt. Det er ikke riktig at han skal sendes tilbake til nærmiljøet. Fengsel er kanskje ikke det riktig, men han burde vært sendt bort fra distriktet, sier Rolland. Han forteller at ranet har vært det store samtaletemaet gjennom hele uken.

— Overalt hvor vi går er det dette det blir snakket om. Det er på mange måter godt også, sier han.

Rollands kone, Målfrid, var den som ble utsatt for selve raneren.

— Hun har taklet det veldig bra. Vi har også fått tilbud om hjelp fra helseteam i butikkjeden. Det har vi takket nei til, sier Rolland.

INGEN SPØK: Målfrid og Sigmund Rolland har drevet butikk på Garnes i 24 år. Mandag kom en raner på besøk for første gang.