Dramaet utspilte seg ved Lepsøy utenfor Os i går formiddag. Stavanger-guttene Anders Rasmussen, Christopher Kahrs og Thomas Dirdal var på ferie på Christophers hytte, og var ute på sjøen for å stå på vannski da de plutselig fikk øye på en Askeladden-båt som var i ferd med å gå rundt, cirka 500 meter fra land.

— Da vi så at det ikke satt noen i båten kjørte vi bort i full fart. Da lå mannen med hodet i vannet ved siden av båten. Han var kritthvit i ansiktet og jeg var helt sikker på at han var død, sier Anders.

Fikk ikke kontakt

Guttene klarte etter hvert å dra 85-åringen opp i båten sin.

— Det var veldig vanskelig å få ham opp i båten, for han var helt slapp i kroppen, og hjalp ikke til selv i det hele tatt. Jeg fikk inntrykk av at han var i sjokk, sier Christopher.

Ifølge de tre var det vanskelig å få kontakt med mannen.

— Han snakket ikke i det hele tatt, men var ved bevissthet, selv om han var veldig i ørska. Dessuten spyttet han blod, det hele var ganske skremmende, sier Anders.

Fysisk uskadd

Etter å ha fått mannen om bord i båten, fikk guttene kontakt med en annen båt, som hadde med mobiltelefon, og kunne kontakte ambulanse. Mannen ble kjørt til land, der ambulansen ventet. Ifølge lensmannsbetjent Terje Sperrevik ved Os lensmannskontor er mannen fysisk uskadd, og har det etter forholdene bra.

— Mannen hadde vært og handlet og var på vei tilbake da en stor bølge kom overraskende på ham, og han falt ut av båten. Vi kan prise oss lykkelig for at guttene fikk øye på ham med en gang. Han hadde aldri klart å komme seg opp i båten igjen på egen hånd. Guttene gjorde en kjempejobb, sier Sperrevik.

HANDLET RASKT: Anders Rasmussen (til venstre), Christopher Kahrs og Thomas Dirdal handlet raskt da de så en mann som fløt i vannet. De fikk dratt 85-åringen opp i sin egen båt, og reddet sannsynligvis den eldre mannens liv.
FOTO: HELGE SKODVIN