INGRID DAHLEN ROGSTAD

— Jeg vet ikke om jeg vil se Clinton, sier Ingri Thue Clark, niendeklassing ved Storetveit ungdomsskole, og forklarer at hun nødig vil ta plassen fra en som har mer lyst enn henne.

Som alle de andre ungdomsskoleelevene i Bergen, får hun og venninnene Åsne Aarekol Mathiesen, Maria Hoem og Oda Hoem muligheten til å delta på seminaret med tidligere president i USA, Bill Clinton, og tidligere leder av FNs våpeninspeksjon i Irak, Hans Blix, når de gjester Bergen og Grieghallen 22. mai.

— Det er jo kjempekjekt for dem som får lov. Dette er jo ganske stort, sier Maria Hoem.

De fire venninnene fikk vite om muligheten til å høre Clinton for bare kort tid siden, og har ikke helt bestemt seg for om de vil melde sin interesse eller ikke. Det er elevrådene ved hver enkelt skole som velger ut den heldige som får høre foredraget.

Cathrine Hauge er elevrådsleder ved Rådalen ungdomsskole. Hun kan fortelle at interessen for foredraget ikke har vært overveldende blant elevene.

— Det er nok mange som ikke helt skjønner hvor stort dette er, sier hun.

Henriette Kartveit er kontaktlærer i elevrådet ved Storetveit ungdomsskole. Ved denne skolen får den eleven som har den beste begrunnelsen for at han eller hun vil høre foredraget, delta i Grieghallen.

— Vi kommer til å vektlegge personlig og politisk engasjement, sier hun.

Det er ordfører Herman Friele og byrådsleder Monica Mæland som inviterer ungdomsskoleelevene til foredrag.

NIENDEKLASSINGER: Åsne Aarekol Mathiesen, Ingri Thue Clark, Maria Hoem og Oda Hoem vet hvem Bill Clinton er, men ikke så veldig mye mer enn det.
Amundsen, Paul S.