ATLE PEDERSEN

Ungdomsgruppen i Bergen Turlag kan feire 30 års jubileum i år og den er inne i en svært aktiv periode.

— Ungdom er en vanskelig målgruppe, så aktiviteten for dem mellom 15 og 26 har variert opp gjennom årene. Men de siste årene har det vært mange tilbud til målgruppen, og mange unge er flittige brukere av det vi har på programmet, sier gruppens leder, Hans Petter Franck-Nielsen.

Leder i tre år

Franck-Nielsen har vært aktiv i Turlaget siden 1998, han kom inn i styret i 2000 og ble valgt til leder for Ungdomsgruppen for tre år siden. I øyeblikket er han vikar på tur- og kursavdelingen. Alle lederjobbene i Turlaget er dugnadsbasert.

Nylig avsluttet gruppen en vellykket tur til Buerdalen og Fossaseter.

Det var 23 deltakere og seks ledere på Basecamp Vest 2004, og leiren varte i seks dager. Tilbudet med basecamp begynte Den Norske Turistforening (DNT) med for en del år siden for at ungdommene i laget kunne oppleve nye utfordringer.

— Vi fikk en uke i strålende solskinn med 20 graders badevann. Det var 23 kjekke ungdommer som var med, både spreke og sosiale, sier 22-åringen.

Ny bretur til høsten

— Deltakerne bodde en uke i lavvo, men mange valgte å sove under åpen himmel i det fine sommerværet. Deltakerne på turen var mellom 15 og 17 år og de aller fleste er medlemmer av Turlaget, men akkurat det er ingen forutsetning, påpeker Franck-Nielsen.

— Alle deltakerne fikk en hel dag på Buerbreen. Vi tar sikkerhet svært alvorlig og vi har knyttet til oss dyktige instruktører med Bjørn Buer i spissen. I tillegg var det med to unge breførere fra Bergen som instruktører. I slutten av august skal det arrangeres ny tur til Buerbreen, forteller Franck-Nielsen.

Bergen Turlag har et variert tilbud til ungdom, blant annet arrangeres det en fast klatredag i uken i Fantoftshallen om høsten og vinteren. Raftingturene er også populære, i tillegg til de mer tradisjonelle ski- og turtilbudene. Bergen Turlag har i dag åtte fast ansatte og to sivilarbeidere. For tiden har flere også sommerjobb på kontoret. Laget er inne i en positiv utvikling og medlemsmassen øker gledelig.

Navn: Hans Petter Franck-Nielsen

Alder: 22 år

Yrke: Leder for ungdomsgruppen i Bergen Turlag

Aktuell med: Ungdomsgruppen fyller 30 år i år

FOTO: ATLE PEDERSEN