KNUT REIER INDREBØ

Blant disse var de to hordalendingene Oddleiv Sandtorv (18) og Margot-Helene Rosvold (19). De reiste med buss i over et døgn for å nå det 50.000 kvadratmeter store messesenteret i byen Bad Salzuflen nordvest i Tyskland.

Verken alkohol eller fyrverkeri sto på programmet, men derimot kristne møter, utstillinger, seminarer, smågrupper og mye mer. 6.000 ungdommer fra 43 nasjoner, hovedsakelig fra Europa, møttes for å bli inspirert og inspirere hverandre til misjonsvirksomhet fem dager til ende.

Temaet for konferansen var «Bli hva du tror».

— Det er en spesiell opplevelse å få være sammen med så mange kristne fra hele Europa, sier Margot-Helene Rosvold.

— Vi blir inspirert til misjon både i utlandet og hjemme. Tankegangen har vanligvis vært at vi i rike land skal sende misjonærer til fattige land, for eksempel i Afrika. Men nå er det sånn at kirkene i Afrika vokser, mens antallet kristne i Europa minker. Da er det kanskje her i Europa det trengs mest folk, tror hun.

— Jeg tror ikke det finnes noe bedre redskap i Europa når det gjelder utfordring til misjon. I seminarer, taler var det et sterkt fokus på misjon og en utfordring til å forplikte seg og gjøre et valg, sier leder for den norske delegasjonen, Tor Erling Fagermoen.

KPK