Dører er plombert med gule tapebånd med asbestadvarsel. Vegg i vegg pågår undervisning på Stord videregåande skule avdeling Vabakken.

— Det er ekkelt å tenke på at vi må oppholde oss her, sier Andre Simonsen (17). BT møter flere av yrkesskoleelevene fra klasse D på TIP linjen på gangen.

Tung luft

De klager over tung og varm luft, stengte vinduer og avslått ventilasjon.

— Vi klarer ikke å sitte inne i klasserommet fordi luften er så tung sier Simonsen, som er klassens verneombud.

Klassens tillitsvalgte Anders Svanberg (24) er kritisk til at elevene ikke blir flyttet vekk fra bygget. Han frykter asbestpartikler i luften som følge av rehabiliteringen av fasaden.

— Asbest utgjør en helserisiko. Jeg er sikker på at hadde slikt blitt funnet i en annen bedrift, ville man stengt bygget, sier Svanberg.

- Fortvilende

Rektor Leif Helge Engelsen bekrefter funn av asbest på skolen. Alle elever og ansatte ble sendt hjem fra skolen klokken 11.30 fredag.

— Vi valgte å stenge skolen for å være føre var. Dette kan vi ikke gamble med, da er det bedre å være for forsiktig, sier rektor Leif Helge Engelsen.

I morgen kommer asbesteksperter fra Bergen for å inspisere skolen.

— Situasjonen er veldig fortvilende. Vi vet først i morgen hvor lang tid det vil ta. Vi aner foreløpig ikke om vi kan bruke skolen neste uke, sier han.