Politiet og Forsvaret gjorde tirsdag kveld et omfattende søk etter Eeva-Maria Sieppi på Nygårdshøyden i Bergen sentrum.

De fant ikke 31-åringen som har vært savnet siden 17. mai, men fant flere klesplagg som ble tatt med til nærmere undersøkelse.

Ifølge politiet ligger det mye klær i området der søket foregikk. Plaggene som ble tatt med til undersøkelse pekte seg ut som mer interessante fordi de skal ligne på klærne Eeva-Maria skal ha hatt på seg da hun forsvant.

— Undersøkelsene er ikke helt ferdige ennå, men så langt er det ingenting som tyder på at funnene kan knyttes til den savnede, sier politioverbetjent Rigmor Isehaug ved Bergen sentrum politistasjon.

Tips utløste søk

Det var et nytt tips som utløste leteaksjonen tirsdag kveld. Et vitne mener at han så Eeva-Maria i området natt til nasjonaldagen.

— Han har fortalt at han så en kvinne med rødt hår som kan passe til beskrivelsen. Det var ved Johanneskirken i tidsrommet klokken 03.15-03.30 natt til 17. mai, sa Isehaug til BT tirsdag.Like før dette ble Eeva-Maria sett på Deli de Luca i Torggaten. Her brukte hun kortetda hun handlet.Videobilder viser henneinne på kiosken.

Det er ikke planlagt nye søk etter at letingen tirsdag ble avsluttet, ifølge politiet.

— Vi vurderer fortløpende om vi skal foreta nye søk i sjø eller på land, men vi må ha noe å gå etter for å vite hvor vi skal søke. Vi vurderer hele tiden om nye tips gjør at det bør settes i gang søk, sier Isehaug.

Etterforskerne jobber nå videre med vitneavhør og kontroll av tips.

— I tillegg er det fortsatt et stort videomateriale som skal gjennomgås, sier Isehaug.

Veske med flagg

Det er opprettet en åpen Facebook-gruppe i forbindelse med søket etter Eeva-Maria Sieppi. Hun er også etterlyst på Facebook-siden «Savnet i Norge» med følgende signalement:

Hårfarge : Rød.

Øyenfarge : Grønn/blå.

Dialekt : Blanding mellom nordnorsk og bergensk.

Bekledning : Svart kort jakke, svarte bukser med sølvkuler i siden, topp med hodeskalle på.

Spesielle kjennetegn : Halvlangt hår. Bruker linser og briller. Sko med lave hæler. Hun bærer på en veske med det britiske flagget på hele den ene siden/lokket

Tatoveringer : Tatovering på begge armene. Én på ene armen og tre på den andre armen. Én bak på ryggen.

Opplysningene om lave hæler og vesken har dukket opp de siste dagene.

Dersom du har tips i saken, kan du ringe politiet på 02800 .

SAVNET: Eeva-Maria Sieppi har nå vært savnet i elleve døgn.
PRIVAT
REKRUTTER PÅ LET: Ved 18-tiden tirsdag stilte rekrutter fra Forsvaret opp på rekke og rad og gjorde seg klare til å søke gjennom området.
MARITA AAREKOL