I Midhordland tingrett er mannen dømt til 300 timers samfunnsstraff for å ha underslått 750.000 kroner fra grendelagets konto.

Fikk behandling

Grendelaget ligger i en av Bergens nabokommuner Mannen har tidligere forklart at pengene i sin helhet har gått til spill, blant annet på hest. Han skal tidligere ha fått behandling for spillegalskap, uten at det var kjent for grendelaget da han fikk vervet.

Da politiet ble kjent med forholdet, gikk de umiddelbart til aksjon i mai i fjor. Samme kveld som den siktede ble tatt inn til avhør, valgte han å legge kortene på bordet.

Samarbeidet

Siden har eks-kassereren samarbeidet med etterforskerne og betalt tilbake store deler av beløpet. Men fortsatt mangler det 137.000 kroner.

Underslagene foregikk i perioden april 2002 til mai 2003, ved i alt 57 uttak på fra 350 kroner til 150.000.

— Grovt underslag av et slikt beløp kvalifiserer i utgangspunktet til en ubetinget fengselsstraff av noen lengde, skriver dommeren, som likevel har valgt å ta hensyn til mannens spilleavhengighet, samarbeidsvilje og familiesituasjon.

Kom som et sjokk

Mannen blir omtalt som svært dyktig, og er en respektert mann i lokalmiljøet. Det skal ha kommet som et sjokk på styret i grendelaget da de oppdaget hva som hadde skjedd.