TOR OLAV MØRSETH

INGVILD TENNFJORD

Johan Ludwig Mowinckel Reksten har slitt hardt med driften av familieeiendommen Moldegaard i Os siden den ble kjøpt tilbake i 1997.

Snart to måneder etter fristen er regnskapene for 2001 ennå ikke levert. Når sjefen Reksten heller ikke vil si hvordan det gikk i fjor, er det vanskelig å vite.

En liten pekepinn er det kanskje likevel mulig å få fra inkassosakene. Så langt i år har selskapene Reksten Management AS, Stall Moldegaard AS og Stallmestergaarden Moldegaard AS en rekke inkassosaker. Selskapene har hatt betalingsproblemer i flere år.

— Det har jeg ingen oversikt over, sier Reksten.

Både stall- og restaurantdriften ved Moldegaard har gått med tap de siste årene. Egenkapitalen ble spist opp for flere år siden.

Moldegaard drives gjennom Reksten Management, som igjen er eid av Liberia-registrerte Alpha Oboship Ltd. Ifølge Reksten finnes det nok av penger i systemet til å dekke opp tap ved Moldegaard.

- Spørsmålet er uklart

I dag er det stall, ridehall, gartneri og gourmetrestaurant på Moldegaard. Og ansatte som har ventet lenge på lønnen sin. For noen har det gått flere måneder før den har dukket opp.

Flere personer Bergens Tidende har vært i kontakt med bekrefter at de har hatt problemer med å få utbetalt lønn. En av dem beskriver situasjonen på Moldegaard som kaotisk.

— Jeg kan ikke forholde meg til uspesifiserte rykter, sier Reksten. - Du snakker om et hav av forskjellige ansatte i flere forskjellige selskap. Spørsmålet er aldeles uklart, og jeg kan ikke forholde meg til det.

Ingen av de ansatte ønsker å stå frem med navn.

- For generelt spørsmål

Reksten legger til at han ikke kan kommentere saken uten at han vet hva den dreier seg om.

— Er du kjent med at en eller flere ansatte i ett eller flere av selskapene dine på Moldegaard ikke har fått lønn?

— Jeg kan ikke forholde meg til et så generelt spørsmål.

— Men ansatte sier de ikke har fått lønn. Har de eller har de ikke det?

— Jeg kan ikke si noe uten at jeg vet konkret hva saken dreier seg om, gjentar Reksten.

— Du vil med andre ord ikke avkrefte det?

— Det spørsmålet kan jeg ikke svare på uten at det er nærmere spesifisert.