Mannen som søndag ble funnet på bunnen av bassenget i Osbadet og gjenopplivet, er beboer ved et kommunalt bofellesskap i Bergen kommune.

Mannen i 20-årene hadde med seg to ansatte ved bofellesskapet da han søndag svømte i Osbadet. Bergen kommune og politiet gransker nå ulykken, men sier at ingenting tyder på at det er skjedd brudd på rutiner i forbindelse med ulykken.

Ansatt var med i bassenget

— Jeg kan bekrefte at det er snakk om en beboer ved et av våre bofellesskap, sier Ørjan Hinna, leder for kompetanseenhet for utviklingshemmede, sone sør, i Bergen kommune.

Han ønsker ikke å gå inn på detaljer om hendelsesforløpet, men sier at de i dag har snakket med de to ansatte som var med i Osbadet.

— Vi har fått beskrevet fra de ansatte hva som skjedde, og avventer skriftlig rapport fra dem. Men ut ifra det vi har hørt, er vi er ganske trygge på at de ansatte som har vært der har gjort det de normalt gjør, sier han.

En av de ansatte var med i bassenget under svømmingen. Beboeren har mange ganger tidligere svømt i Osbadet eller andre basseng i området.

— Det er ingenting nå som tyder på at rutinene ikke er fulgt, men det skal vi gå nærmere inn på etter hvert. Nå prioriterer vi å følge opp de ansatte og pårørende gjennom krisehåndtering, sier Hinna.

Fikk hjertet i gang

Lensmann Rasmus Dalen i Os bekrefter at mannen som ble gjenopplivet hadde med folk som skulle følge ham opp.

— Vi har åpnet en undersøkelsessak, noe som er vanlig når det skjer slike alvorlige hendelser. Så langt har vi ikke fått signaler på at det var noe galt med sikkerheten i forkant av ulykken, sier Dalen.

Politiet vil avhøre folk som var på stedet.

Ulykken skjedde rundt klokken 12.45 søndag. Etter det BT erfarer, skal gjester ved badet ha gjort personalet oppmerksom på mannen på bunnen av bassenget. De fikk raskt brakt opp mannen, og startet umiddelbart gjenoppliving, blant ved bruk av hjertestarter. Også tre leger som var blant badegjestene deltok i gjenopplivningen.

Haukeland Universitetssykehus opplyser i ettermiddag at tilstanden til mannen er alvorlig,