— Det blir ikke så mye verre enn dette, sier Anne Elisabeth Myklestad, styreleder i boligselskapet Ladegårdsgaten 64-76 AS.

Brannen startet i Ladegårdsgaten 66, og nådde aldri Myklestads oppgang i nummer 76.

Hun lå og sov da hun plutselig hørte mange intense lyder.

— Det viste seg å være lyder fra brannbiler og sykebiler, sier hun.

Hardt prøvd borettslag

Beboerne i boligselskapet i Ladegårdsgaten har vært gjennom mye. Bygningen fra 1921 har store setningskader, og i 2010 saksøkte de kommunen for 110 millioner. I 2009 måtte 15 leiligheter evakueres da de ble ansett å være rasfarlige.

Beboerne mener skadene skyldes spregningsarbeider utført av Bergen kommune i forbindelse med ny ny kommunal vann— og avløpstunnel fra sentrum til Eidsvåg. Tunnelen går rett under boligkomplekset.

— Etter alle disse årene med denne saken har vi blitt godt kjent med hverandre. Vi har hatt mange utfordringer, og trodde vel ikke ting kunne bli verre. Men nå har vi hatt en dødsbrann også, sier Myklestad.

Ventet på dom i august

Beboerne vant frem med kravet sitt i Bergen tingrett, men Bergen kommune har anket saken. I midten av august skal Gulating lagmannsrett komme med sin dom i saken.

— Vi har ventet i spenning, men akkurat nå tenker jeg ikke så mye på den dommen. Dett er ganske uvirkelig, sier Myklestad.

RYDDER OPP: En mann koster av fortauene ved Ladegårdsgaten etter brannen natt til lørdag.
Astrid Øvre Helland