Rektor Trude Wederberg ved Haukeland Skole har fått nok av de mange ulykkene som har skjedd på glattisen de siste dagene. Skolen har ingen vaktmester til daglig, og denne uken har skolen på Årstad opplevd daglige fallulykker.

  • **Les også om elevene som liker isen:

— Løøøøpefart**En lærer ved skolen måtte til legevakten med hjernerystelse etter et stygt fall i skolegården mandag. Flere elever har skadet seg i skolegården, og Wederberg vurderer nå å holde dem innendørs i friminuttene.

— Vi deler vaktmester med Fridalen skole, og selv om vi forsøker å dekke begge skolenes behov for strøing, blir det ikke trygt her. Det ville jo være synd å holde elevene innendørs, for de fleste elevene synes jo dette er gøy, men det er farlig glatt enkelte steder på skolen, sier hun til bt.no

- Kan bli alvorlige skader

Så langt har to lærere skadet seg på glattisen denne uken, og selv om det blir strødd i trapper og på veiene rundt skolen, har rektor selv tatt grep for å sikre skolen mot flere stygge uhell.

— Vi har gått til innkjøp av isbrodder til lærerne, slik at de skal kunne gå trygt på skoleområdet. Vi får strødd enkelte steder, men det er vanskelig å rekke over det hele. Vi tar dette alvorlig, for det kan lett ende med alvorlige skader, sier hun.

- Holder ikke mål

Verneombud for lærerne på Haukeland Skole, Nils Petter Ramsøy, synes rektors tiltak er viktig.

— Det er svært bra at hun har tatt så raskt affære. Vi skulle virkelig ønske vi hadde en egen vaktmester her, for da hadde det vært mye lettere å få sikret området her på daglig basis. Slik situasjonen er nå, holder det ikke mål, sier han.

- Skolens ansvar

  • Strøing og salting på Haukeland skole er deres eget ansvar, sier vedlikeholdsingeniør ved Bergenhus og Årstad bydel, Jan Ove Strandheim til bt.no

Strandheim viser til at skolen underskrev en avtale med Bergen kommunale bygg om dette i mars 2005.

Sjekk været på våre webkamera.

Blir det glatt i morgen? Sjekk her.

Rektor Trude Wederberg (t.h) og verneombud Nils Petter Ramsøy har fått nok av ulykker, og har kjøpt isbrodder til lærerne på Haukeland skole.
Andreas Isaksen