Klokken 17.57 fikk politiet melding om at en lastebil hadde kjørt i fjellveggen ved Ådland Bru, nær nedkjøringen til Leirvik sentrum. Ingen ble skadet i uhellet, men E39 ble sperret i flere timer fordi lastebilen måtte flyttes av en stor-bergingspatrulje sendt fra Haugesund. Trafikken ble manuelt omdirigert via Leirvik sentrum. Veien ble åpnet igjen cirka klokken 20.15. Årsaken til ulykken er ukjent, men veiføret har vært svært glatt på Stord i kveld, opplyser operasjonsleder Rune Hollekim ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.

Mens dette pågikk fikk politiet melding om et annet trafikkuhell på Stord. To biler frontkolliderte i Valvatnesvingen klokken 1815, etter at den ene bilen hadde sklidd på det slapsete føre. Ambulanse ble sendt til stedet, men heldigvis ble ingen skadd i uhellet, og sykebilen kjørte tilbake uten passasjerer.

Klokken 21.04 kjørte en uheldig bilfører inn i et butikkvindu i Ølen Senter. Ingen ble skadet i uhellet, og bileier og butikkinnehaver ordnet opp i forholdet på egen hånd.

I tillegg har det skjedd mange små trafikkuhell på Stord.

– Jeg har ikke noen konkrete tall, men det er en del flere enn normalt på dette slapsete føret, sier Hollekim.