To menn på 59 og 20 år lå torsdag kveld på Haukeland universitetssykehus med lettere kvestelser etter ulykken, som skjedde klokken 17.15.

20-åringen kjørte en lastebil fra Posten, som kolliderte med en personbil inne i tunnelen. Lastebilen skal ha vært i venstre felt da den kolliderte med en Honda Civic. Førerhuset på lastebilen ble knust mot tunnelveggen.

Ulykkesvakt på Øystese

Glaskartunnelen ble stengt i retning sentrum etter ulykken, noe som førte til køer og saktegående trafikk både på motorveien og langs gamleveien rundt Ervik. Køene strekte seg en tid helt forbi Åsane Senter. Det varte og rakk uten at politiet åpnet veien igjen, noe som hadde en helt spesiell forklaring:

— I alvorlige ulykker der lastebiler er involvert må vi få bilsakkyndige fra Statens Vegvesen på plass. I kveld viste det seg at bilsakkyndige på vakt befant seg på Øystese. Det betyr at han hadde halvannen times kjøretur til ulykken. I mellomtiden måtte vi holde tunnelen stengt, forteller operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt.

Han legger ikke skjul på at han er oppgitt over at det skal ta så lang tid å få ryddet veibanen.

— Men vi må jo følge regelverket og tilkalle Vegvesenet når vi mener det er behov for det, sier han.

Resultat av rasjonalisering

Vaktoperatør Marit Hove ved Vegmeldingssentralen bekrefter at det tok tid før Biltilsynet var på plass.

— Vegvesenet på Bergen og Voss deler på ulykkesvakten. Det betyr at det kan bli lang vei for den bilsakkyndige til ulykkesstedet, slik som i går, sier Hove.

I tillegg viste det seg at lastebilen hadde gjort skade på tunnelveggen og tekniske installasjoner. Det måtte repareres før tunnelen kunne åpnes igjen.

Først klokken 21.30 ble det meldt at oppryddingsarbeidet var fullført, og da var det bare en halv time til Mesta uansett skulle stenge tunnelen for en planlagt veivask. Dermed måtte bilistene finne seg i å kjøre gamleveien i hele natt.

<b>TO SKADET:</b> Lastebilen fra Posten havnet i tunnelveggen etter kollisjonen, men sjåføren slapp unna med lettere skader. Også føreren av personbilen ble relativt lett skadet.
TOR HØVIK