— Det er stor fare for å gå gjennom isen over hele fylket. Vi vil på det sterkeste advare folk mot å gjøre dette, sier operasjonsleder Preben Wallestad.

I går omkom trolig venstrepolitikeren Inge Børslien (48) da han gikk på skøyter på Sandven vatnet i Odda. Folk som bor i nærheten hørte rop om hjelp, og da politiet rykket ut fant de en råk i isen. Bilen til Børslien ble funnet på stedet.

Men den tragiske ulykken har åpenbart ikke skremt befolkningen verken i Odda eller andre steder. I dag måtte nemlig politiet dra ut og fjerne turgåere fra isen der politikeren forulykket under ett døgn tidligere.

— Når vi får slike meldinger sender vi en patrulje til stedet og prøver å få folk til å komme seg på land. I noen tilfeller er det vanskelig fordi de kan være langt utpå isen, sier Wallestad.

Han understreker at det er svært mange usikre vann i fylket.

— Folk må være forsiktige og ikke gå ut på vannene hvis de ikke er helt sikre på at det er trygt.

Mange steder er det snøen som har gjort at isen er tynn til tross for langvarig kulde på Vestlandet. I det siste har gradestokken også bikket over på plussiden.

Inge Børslien var alene på isen da ulykken skjedde. Letemannskapene vil til uken sette inn en miniubåt i søket etter den omkomne.