Klokken 18.25 kom det melding om en trafikkulykke på E39 ved avkjørselen til Grov på Stord.

To små barn er sendt til lokalt sykehus, men begge skal være lettere skadet. De andre involverte slapp unna med skrekken.

De første meldingene indikerte en frontkollisjon, men politiet sier nå at en bil kjørte i fjellveggen, for så å bli påkjørt av en annen. Det er store skader på kjøretøyene.

— Det skjedde i et vanvittig glatt parti. Jeg snakket med en av dem som havnet i grøften. Han fortalte at han kom inn i en sving, og da bare slapp bilen taket, sier Steinar Hystad fra ulykkesstedet.

Lange køer på stedet

E39 gjennom Stord er en av de mest ulykkesbelastede veiene i Hordaland. Siden 2000 har det vært 25 alvorlige ulykker på strekningen, fem av dem dødsulykker, ifølge BTs oversikt.

Denne ulykken skjedde i en sving i 80-sonen på E39. Hystad sier at køen sto i flere kilometer etter ulykken.

— Klokken 19.41 fikk vi melding om veien er åpen i begge retninger. Bilen er nå fjernet, sier Trond Friberg, operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Glatt over hele Vestlandet

Politiet advarer mot glatte veier i området på grunn av underkjølt regn. Veientreprenørene er varslet.

Vaktoperatør Ronny Sleire i Vegtrafikksentralen sier at det stedvis er «ganske glatt» mange steder i både Hordaland og Sogn og Fjordane tirsdag kveld.

Politiet i Hordaland meldte om en ny ulykke klokken 19.10: En bil kjørte utfor veien og havnet på taket ved Trodalstunnelen på fylkesveg 39 i Masfjorden nord i fylket.

Det var bare en person i bilen, og vedkommende er lettere skadet.

  • Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post.
stord.jpg
Steinar Hystad