Klokken 09.48 fikk politiet melding om at en lastebil har kjørt av veien på Hardangervidda, i nærheten av Dyranut turisthytte.

Brannvesenet var første nødetat på stedet, og meldte tilbake at en person satt fastklemt i lastebilen, som lå veltet i grøften.

— Vedkommende sitter fast med en fot, og er ved bevissthet, opplyste operasjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrikt ved 11-tiden.

SATT FAST: En person ble sittende fastklemt i over to timer etter ulykken.
Agurtxane Concellon

Satt fast i over to timer

Først klokken 12.07 var personen frigjort.

— Den skadde blir nå fraktet i ambulanse til Voss sjukehus. Vedkommende skal ikke være alvorlig skadet, sier Wallestad ved 12.30-tiden.

Politiet kjenner foreløpig ikke kjønn eller alder på personen som satt fastklemt. Lastebilen som var involvert i ulykken er dansk.

Politiet rykket ut både fra Voss og Geilo. Både luftambulanse og vanlig ambulanse ble sendt til stedet.

— Luftambulansen ble send ut for sikkerhets skyld, men det viste seg at det var tilstrekkelig å frakte pasienten ned fra fjellet i vanlig ambulanse, sier Wallestad.

Politiet meldte først at ulykken hadde skjedd ved Halne Fjellstove. Siden korrigerte de dette til Dyranut turisthytte, som ligger 1245 meter over havet.

Klokken 12.30 melder vegvesenet at det er manuell dirigering forbi ulykkesstedet mens bergingsbil jobber med å få fjernet den veltede lastebilen.

To utforkjøringer

I tillegg til lastebilen der en person satt fastklemt, kjørte også et vogntog av veien i samme område i morgentimene. Her er det ikke meldt om personskade.

— Det er veldig glatt på stedet, det er underkjølt og speilblank is. Vegvesenet har sendt ut strøbil, sier Wallestad.

Det er sendt ut obs-varsel for området fra yr.no.

Vind og snø kan lokalt gi vanskelige kjøreforhold i fjellet, melder nettstedet.

— Været har slått om, det har regnet og fryst på. Det gir spesielt vanskelige kjøreforhold, sier vaktoperatør Marius Råve ved Statens vegvesen.

FASTKLEMT: En person var fastklemt etter at en lastebil kjørte av veien ved Dyranut på Hardangervidda.
Agurtxane Concellon