Et vogntog og en personbil kolliderte på E 16 mellom Trengereid og Vaksdal, om lag 8 kilometer fra Trengereid i retning mot Voss mandag morgen. Ulykken skjedde om lag 300 meter øst for Langhelletunnelen i Vaksdal kommune.

— En person skal være fastklemt og E 16 er stengt, sa operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt til bt.no rett over klokken 09.00.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 09.03. Ambulanse, luftambulanse, brannvesen og politi rykket ut til stedet.

- Sleng på hengeren

— Det ser ut til at vogntoget har fått sleng på hengeren. Hengeren på vogntoget står oppe på bilen, sier Bernt Olsen. Han kom til stedet like etter ulykken.

Innsatsleder på stedet, Magne Folkestadås, bekrefter at føreren av vogntoget fikk sleng på hengeren sin.

— Hengeren traff bilen som kom i motgående kjørefelt i fronten, sier Folkestadås.

Han sier at skadeomfanget fremdeles er uvisst.

— Personen er fraktet bort i luftambulanse. Vi vet om nakkeskader, men ifølge lege på stedet går det bra med personen, sier han.

Klokken 10.20 melder politiet at kvinnen, som satt fastklemt, skal være påført skader i nakke og en fot.

Mandag ettermiddag melder Haukeland Universitetssykehus at den 52 år gamle kvinnen er lettere skadet.

Dårlige dekk - førerkortet tatt

Føreren av vogntoget er tysk statsborger og var alene i bilen.

— Det er et tysk vogntog som har kollidert med en norsk personbil, sa operasjonsleder Kolltveit til bt.no like etter ulykken.

Bilister som kjører på E16, forteller at veien er dårlig brøytet, at det ligger 5 centimeter med slaps og at det er spor i veien.

— Det er slapseføre og glatt enkelte steder og jeg tror dette er en medvirkende årsak til ulykken, sier Folkestadås.

— Dekkene til vogntoget var ikke egnet for dette føret, sier han.

Politiet har beslaglagt førerkortet til trailersjåføren.

Veien åpen

E 16 var lenge stengt mellom Trengereid og Voss. Her finner du oppdateterte veimeldinger.

Rundt klokken 11.00 melder Statens vegvesen at det er redusert fremkommelighet på veien og at det er manuell dirigering på stedet.

Mange lesere har kontaktet oss etter melding om ulykken på E 16 ved Langhelle i dag.

Her er noen leserreaksjoner:

— Krasse svinger

- Veien fra Sandvik til Kjenes er vedtatt satt ned fra 80km/t til 70km/t for en stund siden, arbeidet skal gjennomføres snarest.

Svingene både utenfor Stavenes-, Langhelle- og Kjenestunnelen er kjente for å være for krasse, men vesentlige endringer – altså annet enn nedsatt fart - er ikke planlagt. Strekningen har vært meget utsatt for møteulykker de siste tre vintrene, med hyppige kollisjoner i akkurat det samme været som vi har i dag. Til nå har folk som ferdes på veien vært veldig heldig med tanke på at skadeomfanget har vært lite, skriver en leser til bt.no.

- Dårlig brøyting fra Trengereid

- Jeg kom kjørende fra Bergen i dag. Frem til kommunegrensen ved Trengereid var E 16 godt brøytet. På E16 i Vaksdal kommune i retning mot Voss, var brøytingen svært dårlig. Jeg har opplevd det samme flere ganger før. Skyldes det at det er ulike firma som utfører brøytingen? spør en leser.

- Hjertet i halsen

- Jeg kjører ofte denne veien og jeg kjører med hjertet i halsen hver gang. Det er livsfarlig å møte vogntog på denne veien, sier en leser.

bilde.JPG
GEIR MARTIN STRANDE
IMAG0233.jpg
Bernt Olsen