Damsgårdstunnelen i retning mot Bergen sentrum ble stengt litt før klokken åtte i morges. Politiet fikk melding om en ulykke inne i tunnelen klokken 07.49.

Nakkesleng

— En personbil ble påkjørt av et vogntog inne i tunnelen. Både kvinnen og mannen ble kjørt til Haukeland Universitetssykehus. De skal være lettere skadd, men ha nakkesmerter. Begge to er 53 år gamle, sier operasjonsleder Sven Johannessen i Hordaland Politidistrikt til bt.no.

Tilstanden til de skadde er lettere og stabil. De blir innlagt på avdeling, opplyser akuttavdelingen på Haukeland Universitetssykehus til bt.no.

Klistret i fjellveggen

Et øyenvitne forteller til bt.no at en svart Mercedes stasjonsvogn står klistret i tunnelveggen om lag 100 meter inne i tunnelen.

Mercedesen står i snudd mot kjøreretningen.

Det oppsto store køer på grunn av stengningen. Trafikken ble ledet om Laksevåg. Tunnelen ble åpnet for trafikk igjen klokken 08.35.

- Kjørte forbi på blindsiden

— Jeg lå i venstre felt og blinket meg over i høyre felt. Da kommer en Mercedes som prøver å kjøre forbi meg på blindsiden. De har han selvsagt ikke lov til. Jeg traff Mercedesen med vogntoget og den snurret rundt og traff fjellveggen, sier vogntogsjåføren (39) til bt.no.

Vogntoget som er av typen 20 meter lang billaster, kom ut fra den venstre filen i bompengeringen. Mercedesen kom fra feltet lengst til høyre.

- Ikke så opplagt

— Jeg kom kjørende ut fra bompengeringen like bak Mercedesen. Billasteren blinket raskt over til høyre felt. Den traff Mercedesen i hekken og snurret den rundt. Jeg kan ikke se at dette så opplagt er føreren av Mercedesen sin feil. Det er ikke lov å kjøre forbi i høyre felt, men her ved inngangen i tunnelen er det ikke så klart. Hvor skulle han ellers ha gjort av seg? Selv bremset jeg opp. For meg så det ut som vogntogsjåføren ikke så at det lå en bil høyre felt, sier et annet øyenvitne til bt.no. Han kjørte i sin Golf like bak Mercedesen.