— Dette synes jeg var litt rart, sier Steinar Nygård, utenfor stengte dører på bunnen av Ulriksbanen.

Sammen med datteren Hanna Gjerstad Nygård på 5 ½ år, og vesle Harald Linus Gjerstad Nygård på 2 år hadde de planer om å ta Ulriksbanen opp for å nyte det nydelige bergensværet i dag.

Skulle opp og spise niste

— Vi skulle ta banen opp, og spise litt niste på toppen og kose oss, sier pappa Steinar, til bekreftende nikk fra Hanna.

Han trodde først at han hadde bommet selv, men skjønte fort at det ikke bare var han som regnet med at Ulriksbanen ville være åpen på en søndag med knallblå himmel over Bergen.

I løpet av 15 minutter bt.no var ved bunnen av banen, var det mange som rykket i låste dører og tittet inn i de tomme lokalene til inngangspartiet. Andre vi snakket med hadde tatt Ulriksbanen for kun to uker siden, og skjønte heller ikke hvorfor den var stengt på en så flott søndag.

Steinar Nygård etterlyser også informasjon, for ved inngangen til Ulriksbanen var det ikke lett å finne ut om banen er stengt eller åpen.

Savner informasjon

— Det er jo ingen informasjon her, ikke mulig å finne ut noe, sier han, før han tok med barna på loppemarked som erstatning for den tapte fjellturen.

Ulriksbanen åpnet igjen for to uker siden , etter å ha blitt stengt fordi det daværende driftsselskapet ble tvangsoppløst.

Daglig leder Antony Hutchinson fortalte den gang til bt.no at Ulriksbanen vil ha reduserte åpningstider gjennom vinteren, kun med åpning når det er godt vær i helgene.

— Folk kan sjekke om banen er åpen på ulriken.no , eller ved å ringe oss, sier Hutchinson.

bt.no har prøvd å nå Hutchinson i dag, uten å lykkes.

Åpent ved fint vær

På Ulrikbanens hjemmeside opplyses det at det skal være åpent i godværshelger. Det samme opplyses av en telefonsvarer som opplyser om åpningstidene når du ringer til Ulrikstelefonen.

På hjemmesidene er det også lenke til BBCs værvarsel for Bergen, som viser strålende sol og 7 grader i Bergen for søndag 4. november. Det står ingenting om at banen skulle være stengt.

Men i dag sto altså Ulriksbanen bom stille, og mange måtte bokstavelig talt snu i døren. Eller ta bena fatt opp Ulriken.

Se også: Våre oppdaterte værkamera.

MÅTTE SNU: Pappa Steinar Nygård, Harald Linus Gjerstad Nygård (2) og Hanna Gjerstad Nygård (5½) møtte stengte dører da de ville ta en tur med Ulriksbanen i dag.
Sindre Øye Helgheim
LIVLØST: Bussen som brukes til rundturen "Bergen in a nutshell" var plassert godt i parkeringsmodus foran en stengt Ulriksbane, til tross for det fine været.
Sindre Øye Helgheim
I DVALE? Den gule vognen Perle fikk henge pent i fred i det flotte bergensværet i dag.
Sindre Øye Helgheim
INFO? Det var sparsomt med informasjon om åpningstider ved inngangen til Ulriksbanen. Ifølge hjemmesidene deres er de åpen i godværshelger.
Sindre Øye Helgheim
STRÅLTE: Og slik var altså været i Bergen i dag, sett fra vårt webkamera på Helleneset i 15-tiden i ettermiddag.