Ulriksbanen har vært stengt for publikum siden 10. januar. Da avslørte bt.no at tre Telenor-montører måtte fire seg fra den røde gondolen i tau etter en teknisk svikt. Taubanetilsynet reagerte umiddelbart, og siden har eier Thorbjørn Sirseth måttet føye seg etter en rekke pålegg og krav.

Nå er imidlertid alt på stell igjen.

— Etter å ha gjennomført årskontrollen er det klart at vi kommer til å begynne å kjøre igjen i morgen. Vi har vært gjennom omfattende tester av blant annet bremser og alle sikkerhetssystemer den siste uken. De endelige testene sluttføres fredag, sier Sirseth.

Han var ikke selv til stede da Telenor-trioen satt fast ti meter over bakken. Siden viste det seg at hans stedfortreder Olav Skjeldal ikke hadde nødvendig tillatelse til å føre banen. Også dette problemet er nå løst.

— Spørsmålet om sertifisert personell ble avklart i går kveld. Tre personer har bestått teoretisk prøve. De er nå sertifiserte som driftsledere av Veritas, forteller Sirseth.

Han er ikke redd for at den negative omtalen vil svekke publikumstilstrømmingen.

— Gondolene ble installert i 1980, men har aldri tidligere vært overhalt i Sveits, slik vi har gjort nå. Det er hevet over enhver tvil at de er i bedre stand enn noensinne. Likevel er det Veritas-testene som er avgjørende. Så jeg håper at trafikken tar seg jevnt opp etter hvert som det er kjent at banen er i gang igjen.