• Jeg kan skjønne at folk reagerer, sier parkeringssjefen.

Samferdelsetateten i Bergen kommune gikk fredag ut i bt.no og beklaget seg over feilparkerte biler på Nedre Korskirkeallmenningen.

Den store, åpne plassen midt i hjertet i Bergen figurerer helt i toppen over stedene der flest blir tatt.

Selv om det ikke finnes lovlige plasser igjen på Nedre Korskirkeallmenningen, med unntak av to handikap-plasser, har parkeringsvaktene skrevet ut 1472 gebyrer i år.

«Her må det være fint å stå»

— Enkelte steder blir det ikke forbedring uansett hva vi gjør. Jeg vet ikke hvorfor. Kanskje folk tenker «her må det være fint å stå». Men det er ingen automater der lenger, og masse forbudt-skilt, sier avdelingsleder Arvid Heggestad.

Det reagerer Matilde Jensen-Brandal på. Hun fotograferte en av Samferdelsesetatens egne biler ved 16.35-tiden onsdag.

— Jeg tok bildet fordi jeg reagerte på at parkeringsvakten selv sto i parkering forbudt-sonen mens han gikk rundt og skrev bøter, sier hun.

Unntaksregel

Arvid Heggestad vedgår parkeringen, men sier at han har lov.

— Vi har en unntaksregel i trafikklovgivningen, riktignok ikke på linje med utrykningskjøretøy, men vi kan parkere på denne måten. Ellers har vi ikke sjanse til å gjøre jobben. Det er jo ikke så mange lovlige plasser igjen på gateplan i Bergen, sier Heggestad.

— Dette skjer sikkert daglig, ja, flere ganger for dagen. Jeg kan skjønne at folk reagerer, og vi skal være bevisste på hvor vi står. Samtidig håper jeg at de skjønner at vi av og til må ha med bilen og ha den i nærheten, sier han.

Tips om parkeringssaker? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

DOBBELTMORAL? Samferdselsetaten begriper ikke hvorfor bergenserne blir tatt for feilparkering på Nedre Korskirkeallmenningen gang på gang, men også vaktene parkerer på plassen.
MATILDE JENSEN-BRANDAL